close
Agenda culturalăPromovate

Sesiunea Naţională de Comunicări Ştiinţifice „Rolul muzeelor memoriale în muzeografia românească”

Sub egida programului naţional „România 100 de ani”, Muzeul Memorial „Nicolae Iorga” Vălenii de Munte, secţie a Muzeului Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova, organizează, în perioada 7-8 iunie 2018, la sediul Muzeului de Artă Religioasă din Vălenii de Munte, str. George Enescu nr. 3, Sesiunea Naţională de Comunicări Ştiinţifice „Rolul muzeelor memoriale în muzeografia românească”. Cea de-a XIII-a ediţie, dedicată Centenarului Marii Uniri, se desfăşoară sub tematica „Personalităţi care au contribuit la realizarea Marii Uniri”.
Manifestarea ştiinţifică, care marchează trecerea a 147 de ani de la naşterea marelui savant Nicolae Iorga, reuneşte istorici, cadre universitare, cercetători şi specialişti din întreaga reţea muzeală naţională.
Deschiderea comunicărilor ştiinţifice va avea loc joi, 7 iunie 2018, la ora 10.30, la Muzeul de Artă Religioasă Vălenii de Munte. Distinşii invitaţi ai evenimentului, prof. dr. Alex Mihai Stoenescu, prof. univ. dr. Gheorghe Calcan şi prof. Ion Bocioacă, vor susţine prelegeri cu privire la evenimentele petrecute în 1918, dar mai ales la oamenii care s-au dedicat, trup şi suflet, înfăptuirii Unirii.
În cadrul acestei ediţii, vineri, 8 iunie 2018, începând cu ora 15.00, se va desfăşura programul „Totul pentru ţară”, organizat de Asociaţia de Reconstituiri Istorice „6 Dorobanţi”, în semn de respect pentru tradiţiile militare româneşti, pentru valorile şi identitatea naţională, un omagiu adus celor care au luptat pentru patrie.

Tags : marea uniremuzeuvalenii de munte

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.