close
România Mare

Suveranii Unirii. Dezbatere la Clubul Ţăranului

Luni, 7 mai 2018, la Clubul Ţăranului, de la ora 18:00, Institutul Fraţii Golescu şi Alianţa Naţională pentru Restaurarea Monarhiei vor evoca curajul şi loialitatea Suveranilor Unirii, rolul Familiei Regale în incurajarea rezistenţei de la Iaşi, implicarea Casei Regale în realizarea unirii, eforturile diplomatice ale Reginei Maria la Paris, afirmând actualitatea acestor modele pentru noi, contemporanii centenarului Marii Uniri.
Dezbaterea este moderată de jurnalistul Bogdan-Şerban Iancu, realizator al emisiunii „Ora Regelui”, reunind tineri pasionaţi de istoria noastră, membri ai Alianţei Naţionale pentru Restaurarea Monarhiei: Alin-Valentin Borcea, Irina-Andreea Cristea , David-Ştefan Ioniţă, Tudor Petcu şi Tudor Vişan-Miu .
După unirea Transvilvaniei cu România, Regina Maria îi scria preşedintelui Marii Adunări de la Alba Iulia: „Ziua măreaţă a împlinirii visului nostru a sosit şi este o zi de biruinţă, ziua cind îmi împreunez mâinile şi aduc mulţumirile mele Domnului”.
La rândul său, Regele Ferdinand scria, după împlinirea unirii: „Cum am fost părtaşul suferinţelor şi durerilor voastre, aşa iau parte, din adâncul inimii, la bucuria voastră, care este aceea a tuturor românilor şi, unind glasul meu cu al vostru, zic, plin de nădejde într-un viitor frumos: trăiască România Mare, una şi nedespărţită!”.
Clubul Ţăranului se află în incinta Muzeului Naţional al Ţăranului Român. Intrarea se face prin strada Monetăriei.

Tags : casa regalamarea uniremuzeul taranului roman

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.