close
Agenda culturalăPromovate

Vernisajul expoziției lunii noiembrie „Reforma (1517-2017). Mărturii bibliofile” la Ploiești

Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova vă invită marți, 31 octombrie, ora 1100, să participați la vernisajul expoziției lunii noiembrie ‘Reforma (1517-2017). Mărturii bibliofile’, care va avea loc în holul mare al sediului central din Ploiești, strada Toma Caragiu, numărul 10, eveniment cuprins în proiectul cultural-educativ ‘Momente de răscruce ale istoriei’.

Expoziția, tributară ideii conform căreia ‘Reforma este fiica tiparului’, prezintă ediții de epocă ale Bibliei traduse de Martin Luther și Urlich Zwingli, principalii corifei ai acestui eveniment fundamental și complex, care a influențat evoluția laică și religioasă a Europei spre modernitate.

Lucrările vor fi expuse până în data de 19 noiembrie anul curent.

Violeta Streche

Tags : Reforma (1517-2017). Mărturii bibliofile

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.