close
Agenda culturală

Vernisajul expoziţiei temporare: „Arhitecţi ai unităţii naţionale ilustraţi de un contemporan – Mişu Popp”

Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova vă invită miercuri, 24 ianuarie 2018, ora 13,00 la sediul său din Ploieşti, str. Toma Caragiu nr. 10 să participaţi la manifestările organizate cu prilejul împlinirii a 159 de ani de la Unirea Principatelor Române, desfăşurate sub egida Programului Naţional “România 100 de ani”:
Vernisajul expoziţiei temporare: “Arhitecţi ai unităţii naţionale ilustraţi de un contemporan – Mişu Popp”
Mihail (Mişu) Popp (1827-1892), remarcabil portretist ardelean, prieten cu Constantin Lecca şi Carol Popp de Szathmary, a beneficiat de o educaţie artistică occidentală şi a creat pentru posteritate documente plastice preţioase pentru epoca în care a trăit.
Bine concepute şi executate, lucrările lui Mişu Popp rămân, peste timp, o dovadă a talentului, sârguinţei şi profundului ataşament faţă de idealul de unitate a poporului român şi valorilor naţionale.
Lucrările etalate, portrete ale unor personalităţi istorice şi culturale ale epocii, Mihail Kogălniceanu, Ion C. Brătianu, Vasile Alecsandri, Constantin A. Rosetti, fac parte din patrimoniul muzeal al Muzeului Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova.
Spectacol militar susţinut de Asociaţia “6 Dorobanţi”
Echipaţi în uniforme din epoca domnitorului Alexandru Ioan Cuza (1859-1866), membrii Asociaţiei “6 Dorobanţi” vor efectua prezentări de arme şi uniforme, precum şi demonstraţii cu respectarea întocmai a regulamentelor militare de epocă.

M.I.

Tags : muzeul judetean de istorie si arheologie prahova

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.