close
PromovateTabăra Sculptură

Vlad Mateescu: ”Pentru noi nu poate fi decât o onoare să participăm la această inițiativă”

Tabăra de Sculptură Monumentală Contemporană – Ediția a V-a (Ploiești 2022)

Scurt interviu cu Vlad Mateescu, directorul Filarmonicii ”Paul Constantinescu” Ploiești 

Reporter: Stimate domnule director, n-ați lipsit de la nicio ediție a Taberei de Sculptură Monumentală Contemporană din Parcul de la Ploiești Vest. Asta înseamnă că sunteți un susținător aprig al proiectului și un admirator al lucrărilor realizate aici.

Vlad Mateescu: Nu știu dacă un susținător aprig, dar vă mulțumesc din suflet pentru cuvintele frumoase. Însă, așa cum am mai spus, iubesc arta, iubesc cultura, fac parte dintr-un domeniu cultural – fiind director al Filarmonicii ”Paul Constantinescu” – și mă onorează acest parteneriat pe care îl avem cu Casa de Cultură ”I.L. Caragiale” a Municipiului Ploiești.

R.: Ce v-a impresionat mai mult la această ediție?

V.M.: Aș vrea să felicit în primul rând organizarea, inițiativa celor de la Asociația 24Pharte, inițiativă lăudabilă, care ușor-ușor capătă expunere la nivel național și face ca orașul Ploiești să fie pus în timp pe o hartă europeană, pe o hartă a celor mai importante evenimente artistice, a celor mai importanți sculptori, a celor mai importanți artiști, care sunt invitați aici, la Ploiești. Și, firește, lucrările realizate de cei trei sculptori care au creat la această ediție, artiști remarcabili, toți beneficiind și de recunoaștere internațională. 

”Este foarte importantă continuarea acestor evenimente”

R.: Suntem asigurați de de susținerea dvs. permanentă?

V.M.: Pentru noi nu poate fi decât o onoare să contribuim la această inițiativă, iar dacă putem să ajutăm, să ne implicăm în calitate de parteneri, cu mare drag o vom face de fiecare dată.

R.: Sper ca aceste cuvinte ale dvs. să dea un impuls acestei inițiative și să asistăm și la edițiile viitoare.

V.M.: Nu știu neapărat cât va fi un impuls, cât este foarte importantă inițiativa și mai ales continuarea acestor evenimente, finanțarea acestor evenimente. Și încă o dată spun: toți partenerii sunt foarte importanți. Faptul că există această susținere a Primăriei și a Consiliului Local din Ploiești contează enorm. Pentru că, fără continuitate, lucrurile nu s-ar putea realiza la acest nivel.

                                                                                Interviu realizat de Leonida Corneliu CHIFU

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.