close
ActualitatePromovate

Ziua Maritimă Europeană în România – 2019

Sub egida Comisiei Europene – DG MARE, în data de 31 mai 2019, la Palatul Parlamentului – Senatul României, a fost celebrată ZIUA MARITIMĂ EUROPEANĂ, sub genericul “Stimularea cooperării transnaționale prin Hub-ul Macro-Regional Dunăre-Marea Neagră”.

Consorțiul Organizatoric a fost format din: Catedra Internațională Onorifică “Jean Bart” în favoarea Strategiei UE pentru Regiunea Dunării (CIO-SUERD), proiect coordonat de Fundația EUROLINK-Casa Europei în parteneriat cu Academia Română; Hub-ul Macro-Regional Dunăre – Marea Neagră, prezidat de Clusterul IT Cluj și Asociația “Comunitățile Locale Riverane Dunării” (CLDR – membră CoDCR). Evenimentul a fost  organizat în parteneriat cu Fundația Hanns Seidel și Asociația ”Ține de Noi”.

Profitând de Patronajul oferit de Comisia Europeană – DG MARE, precum și de prezența reprezentanților Parlamentului României și ai MAE, în calitate de Coordonator al Strategiei Dunării, scopul central al conferinței internaționale a fost oferirea de sprijin pentru urgentarea realizării Strategiei Transportului Naval pe Dunăre, precum și introducerea unor îmbunătățiri legislative, de ordin strategic și practic, pentru a face din nou din Portul Constanța o șansă de relansare a întregului eco-sistem social-economic Dunăre-Marea Neagră.

Cu același prilej, a fost lansată și reprezentanța Centrului Internațional de Excelență a Destinațiilor (CED Travel) – Organizația Mondială a Turismului a Națiunilor Unite (UNWTO) pentru Statele Regiunii Dunării și Mării Negre.

(CentrudePresa)

Tags : Asociația CLDR RomâniaZiua Maritimă Europeană

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.