close
Social

O noua virginitate

PSD si-a cumparat o noua virginitate cu Carmen Avram. Sper ca va fi la fel de buna in politica precum a fost in presa, ii doresc succes! Sunt intotdeauna alaturi de colegii mei jurnalisti arunci cand se lanseaza in alte proiecte. Si sper sa aiba nervul si coltii necesari sa se bata cu reaua credinta care inconjoara Romania pe culoarele de la Bxl.

Dar ce voiam sa spun : in Romania exista un fel de permeabiliate, de osmoza intre clasa politica si societatea civila, incluzand aici presa. In Franta cred ca exista un singur exemplu de jurnalist care a fost aspirat in politica ( si anume la verzi, ceea ce face sens…). Si un exemplu notabil de om politic (fost ministru in vremea lui Chirac) care a devenit moderator de televiziune.

Aceasta permeabilitate de care vorbesc are partile ei bune si partile ei proaste. In occident (includ SUA) politica e o meserie care se invata in scoli. Incepi de la munca de jos, lipesti afise, candidezi pentru un post de consilier local, apoi poate de primar sau consilier general, inveti cu ce se mananca politica si cum sa o faci. Contrar a ceea ce se crede in Romania, nu e un lucru usor si nici n-ar trebui sa fie!

In Romania, reprezentantii societatii civile sau nou intratii in politica pe baza de tata, mama, unchiul, prietenii din copilarie devin direct deputati, uneori ministri! Nu ca oamenii politici ar fi mai capabili, avem niste exemple de te doare parul! Dar observ ca politica nu este o vocatie ci efectiv un « servici ». Era sa spun meserie, dar meseria inseamna specializare.

Carmen Avram e un castig pentru politica si pierdere pentru presa. Rares Bogdan e o pierdere pentru toata lumea.

(Marcela Feraru)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.