close
PromovateSocial

Niște energie pozitivă, atâta tot

Mă mănâncă în cur și mă mut cu gazele de la engie la Enel România, acolo unde plătesc și electricitatea. Am zis că pentru cîțiva lei pe lună, să nu mă mai duc pe alt site, să rămân la contul de la Enel România. Prima lună de plată iulie, când am fost mai tot timpul plecat! Deci, eu consum în medie cam 2-3 mc, având în vedere că am doar un aragaz ce ar putea consuma gaz! Mi-a venit factura: 337,87 kwh (așa zic ei la mc la gaze). Practic, mi-a venit facura pentru vreo 100 de luni! Îi sun, cu greu îi prind, după ce trec prin toți roboții vieții! Îmi zic că ăsta ar fi un estimat, că așa au primit de la Distrigaz, că să sun la ei! Le-am explicat că eu lor le plătesc, nu la Distrigaz, și că ei trebuie s-o regleze! Îmi cer poză la contoar și într-un final îmi spun să nu bag în seamă factura, că-mi va fi emisă alta! Sun și la Distrigaz, care îmi spun că vor trimite noile date pentru emiterea noii facturi. După câteva zile, văzând că nu mi s-a emis nimic, îmi iau inima în dinți și mă aventurez să-i sun din nou pe ăia de la Enel România! Da, domne, aveți o sesizare la noi, am văzut, așteptăm datele de la Distrigaz și se va emite factura nouă. Sun la Distrigaz. Ăia îmi spun că au trimis, că am un consum de 2 mc. În regulă, stau liniștit! Aștept factura. Și, în loc de factură, ce îmi vine? Preaviz de deconectare! Este prea frumos în țara asta! Sun iar la Enel! După juma de oră de trecut prin toți roboții telefonici, tot un robot îmi spune că din cauza unor probleme tehnice nu-mi poate prelua apelul! Sun la unicul telefon, pus la dispoziție pentru o țară întreagă de la ANPC – Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor! Evident ocupat non-stop! Chiar sunt curios să știu dacă a reușit cineva vreodată în viața lui să prindă la telefon ANPC-ul! Sun la Distrigaz! Ăia îmi spun că dacă Enel le cere, ei se duc la deconectare, chiar dacă am eu dreptate! Tot ce am aflat de la ei a fost să-mi dea un site unde să-mi fac cont ca să-mi dau indexul la consumul lunar de gaze. Acest lucru nu este posibil pe contul meu de la Enel. Acolo pot să-mi transmit doar indexul la electricitate! Cei de la Distrigaz mi-au zis că gata, mă trec cu consum mediu de 2 mc/lună, dar, că în august m-au trecut cu 30 mc, adică un consum aferent pentru vreo 15 luni!!! A, am încercat să iau legătura cu Enel România și pe fb! Nici o șansă! Vorbești singur și acolo! Nimeni nu-ți răspunde! Probabil că nu au oameni angajați la secțiunea de comunicare, sau sunt prea proști, incapabili de un răspuns! Mai rar așa incompetenți, pe viața mea! Din cauza unora ca ăștia ne mâncăm zilele, ne umplem de spume și o luăm pe arătură! Oare, cum s-ar putea rezolva o astfel de problemă în România?

PS Mi-au trimis răspuns la un mail pe care l-am trimis la ei! Un răspuns absolut nesimțit! Îmi spun că pentru corecția facturii trebuie să iau eu legătura cu nu știu cine, fără să-mi dea nume ori număr de telefon, de parcă eu am greșit factura! Apoi, mă pun să mai sun la numărul ăla de nu răspunde nimeni după ce te ține pe fir cu orele, iar la final bagă una grea, cum că se bucură că pot fi de folos! Asta e bătaie de joc în formă continuată! Cică au făcut și verificări! Iată hal de răspuns:

<Va transmitem acest raspuns ca urmare a solicitarii dumneavoastra inregistrata de compania Enel cu numarul D-29222132/D-29286581/28491137/12.09.2022 privind cererea pentru locul de consum situat in ……………, identificat prin cod eneltel …………………

In urma verificarilor efectuate, dorim sa va comunicam faptul ca, pentru corectia facturii, este necesar sa luati legatura cu operatorul de distributie.

Ori de cate ori aveti intrebari, ne puteti contacta folosind una dintre modalitatile de mai jos:

· www.enel.ro;

· Centru informatii clienti Program luni –vineri intre orele 8.00 – 20.00 si sambata intre orele 8.00 – 13.00; Info Enel, apel cu tarif normal: 021 9977.

Ne bucuram ca va putem fi de folos si va dorim o zi cat mai buna!

Cu energie pozitiva,

Echipa Enel

Florin Gongu

 

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.