close
MonarhiePromovate

101 ani de la Tratatul de la Trianon, unde Regina Maria a avut un rol esențial

 

Astăzi marcăm 101 ani de la semnarea Tratatului de la Trianon, un moment crucial în istoria Europei, dar și un moment al triumfului pentru români.

Acordul de la Trianon, semnat între Puterile Aliate învingătoare în Primul Război Mondial și Ungaria, ca stat succesor al Imperiului Austro-Ungar învins în război, recunoaște România Mare, creată la data de 1 Decembrie 1918, sub domnia Regelui Ferdinand.

Să ne amintim cu recunoștință de toți eroii care au semnat pacea istorică, precum și de Regina Maria, care a avut un rol esențial în realizarea actului de recunoaștere internațională a României Mari, prin campania diplomatică, dar și prin grija față de ostași, în calitate de asistent medical.

(Principele Nicolae al României)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.