close
MonarhiePromovate

23 August – REGELE MIHAI – IN SLUJBA TUTUROR, TRADAT DE TOTI

Dragii mei,

Nu am cum sa nu scriu azi, 23 August, despre MS Regele Mihai.

Un exemplu de crestin care in ciuda varstei fragede a avut curajul de a face un act deosebit fiind recunoscut pe plan mondial pentru faptele sale.

Asa arata atunci. A urmat o viata in slujba Romaniei de atunci pana cand a murit. O sa dau 4 citate ale PF Daniel care cred eu ca sintetizeaza exceptional viata si personalitatea regelui:

„Prin personalitatea, viața și lucrarea sa, Regele Mihai va rămâne în memoria poporului român o făclie de Înviere în vremuri de răscruce”.

„În exilul Regelui Mihai, credința sa puternică l-a ajutat să treacă răbdător, biruitor și demn peste toate necazurile și nedreptățile îndurate”.

„Marile virtuţi care l-au călăuzit pe Regele Mihai au fost: credința în Dumnezeu, iubirea faţă de poporul român, răbdarea în suferinţă, demnitatea în comportament şi puterea de-a ierta pe cei ostili”.

„Regele Mihai a fost un credincios statornic al Bisericii Ortodoxe Române, un om cu o credință puternică pe care nu s-a sfiit niciodată să o mărturisească public, trăind principiului călăuzitor al Monarhiei Române: nihil sine Deo”

(Cătălin Rusu)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.