close
ActualitatePromovate

ADEVĂR ȘI FICȚIUNE

Dragii mei,

Văd că un numar mare de frați de-ai noștri se dau în vânt după serialul „Game of thrones”.

Am încercat să înțeleg de ce este acest serial de succes. TOTUL în film este SF. Personaje care mai de care mai bizare. Nu pot să spun că din punct de vedere cinematografic nu este ceva deosebit.

Mi-a picat fisa într-o discuție cu cineva născut după anul 1989, care îmi spunea că lui îi place să evadeze în acea lume FANTASTICĂ pentru ca să uite de grijile lumii. L-am intrebat care este unul din personajele preferate și mi-a indicat pe bizarul albastru din poză. Mi-a spus ca „e tare pentru că învie morții”.

L-am intrebat dacă este conștient că este SF. A zis ca da.

Apoi l-am intrebat dacă știe că există sfinți care au inviat morți „pe bune” (asta ca să fiu in același limbaj cu el). Pe bune? (m-a întrebat el). I-am citit urmatorul pasaj din viata Sf Mina:

„Iar ucigașul de frică, fără de glas și ca un uluit făcându-se, s-a aruncat pe sineși jalnică cădere la picioarele sfântului. Iar Sfântul, punând la loc toate membrele ucisului și facând rugăciune, a înviat mortul si i-a zis lui: „Dă laudă lui Dumnezeu”. Iar mortul, ridicându-se ca din somn și cugetând cele ce a pătimit de la cel ce-l găzduise și cum a câștigat viața a doua oara, a slăvit pe Dumnezeu; iar mulțimea se închina ostașului ce se arătase și care-l înviase”
A RĂMAS PERPLEX pentru că nu știa despre acest lucru. „Forța!” -zice el. În traducere ceva in genul „Ce tare!”
I-am spus că in creștinism este posibil ORICE mai mult decat în „Game of thrones” sau ORICE FICȚIUNI LUMEȘTI cu condiția să vrei să treacaă Puterea Lui Hristos în tine. A urmat o discuție lungă și foarte interesantă și până la urmă a decis să încerce să duca o viață creștină. Am dat slava lui Dumnezeu.

Ce vreau să spun cu asta? Vreau să îndemn pe toată lumea să ARATE (mărturisească) MAREȚIA ORTODOXIEI tuturor celor ce caută să scape de grijile lumii cu diverse ficțiuni. Avem exemple foarte relevante care SUNT ADEVARATE și lumea SIMTE Adevarul. Trebuie doar sa-l aratam pentru că sunt mulți care încă nu-l cunosc.
Să ne dea Dumnezeu puterea și vorbele Lui când va trebui să facem asta!

(Cătălin Rusu)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.