close
Centru de PresăPromovate

Alianța Română în favoarea Organizațiilor de Management al Destinației Turistice (OMD)

Motto:

OMD-ul este despre management și nu despre conducerea unei afaceri în turism (…). OMD-ul manageriază ceea ce înseamnă strategia de dezvoltare și de promovare a respectivei destinații, găsește experți, face strategia și o implementează prin suportul tuturor actorilor implicați.

Profitând de cadrul oferit de Președinția României la Consiliul Uniunii Europene, în marja consfătuirii organizate de Ministerul Turismului cu sprijinul Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) și al Comisiei Europene, Asociația ”Comunitățile Locale Riverane Dunării” (CLDR), membră a Consiliului Orașelor și Regiunilor Dunării (CoDCR), împreună cu Catedra Internațională Onorifică ”Jean Bart” în sprijinul Strategiei UE pentru Regiunea Dunării (CIO-SUERD) informează pe toți reprezentanții sectorului public și ai mediului privat că, la Constanța, va fi organizată cea dintâi Sesiune de Informare, Networking și Training din seria Caravanei OMD și în favoarea sprijinirii promovării destinațiilor din România. Ulterior, certificarea acestora va avea loc prin intermediul programului Consiliului Europei ”Rute Culturale Europene”, în special în cadrul itinerariului ”Drumul Dunărean al Împăraților Romani și al Vinului”, premiat de Consiliul Europei, la care recent a aderat și țara noastră.

Sesiunea, sub genericul Oportunități și perspective privind marketingul și promovarea modernă a destinațiilor turistice în România prin OMD, se adresează în principal UAT-urilor și deținătorilor de interese din mediul turistic și al serviciilor conexe și va avea loc cu sprijinul și la sediul Universității Maritime din Constanța, în perioada 17-19 mai 2019. În prezența invitaților și reprezentanților mass-media va avea loc lansarea Centrului Dunăre-Marea Neagră ”HENRI NEGRESCO” în sprijinul Rețelei Organizațiilor de Management al Destinației Turistice din România.


Invitați speciali la deschiderea lucrărilor:

  • Secretarul de Stat al Ministerului Turismului Bogdan TOMOIAGĂ (sau reprezentant)
  • Anca PAVEL NEDEA – fost Președinte ANT / Președinte Organizația Patronală Mamaia-Constanța
  • Conf. univ. dr. Gabriel RAICU – Prorector, Universitatea Maritimă din Constanța / Președinte CLDR
  • Dr. Emilia MURINEANU – Coordonator Proiecte Internaționale, Universitatea Maritimă din Constanța
  • Moderator: Sever AVRAM – Comisar Regional Dunărean din partea CLDR / Coordonator General CIO-SUERD

Înscrierile se fac conform principiului “Primul venit-primul servit”, în limita locurilor disponibile, conform condițiilor de pe siteul evenimentului www.cldr.ro. Participanții primesc Diplome de Participare.

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.