close
Creștinătate

AM VAZUT UN APOSTOL AL LUI HRISTOS

Dragii mei,

In perioada 29.03 – 02.04 am fost la niste conferinte ale parintelui Damaschin de la Manastirea Grigoriu din Sf. Munte. Ucenic al pr. Paisie Aghioritul.

A invatat singur limba romana, a tradus Patericul romanesc si alte carti sfinte, avand evlavie la Parintii romani pe care i-a cunoscut venind in Romania in anul 1984, cand a stat 2 luni, a cercetat 70 de manastiri si i-a cunoscut pe Parintii Cleopa Ilie,Ioanichie Balan,Iustin Parvu,Paisie Olaru.A scris si a tradus pana acum 40 de carti si iubește foarte mult Ortodoxia Romaneasca. Ce a facut acest om este pe scurt prezentat in afisul de mai jos. Incredibil!

Senzatia mea a fost ca vad un Apostol, pentru ca ce povestea era parca desprins din Faptele Apostolilor. Niste minuni fantastice! Interactiunea cu vrajitoria din Africa. Pe langa acestea,la Pitesti a mai spus ceva despre rugaciunea inimii.
Crestinul este dator sa caute sa se sfinteasca.Pentru acest lucru parintele Damaschin recomanda, pravila de rugaciune minim 30 min de inchinaciuni si apoi o ora la miezul noaptii in care sa vorbesti cu Domnul Iisus si sa te rogi cu cuvintele:”Doamne Iisuse Hristoase ,miluieste-ma pe mine ,pacatosul!

Sa te osandesti ca fiind cel mai mare pacatos, pana cand vin lacrimile pocaintei.Dupa o ora se vor limpezi toate si nu vei mai avea in minte ganduri,nici bune, nici rele ci doar o dragoste catre Domnul si bucurie cereasca de la Duhul Sfant. Ca rugaciunea sa fie puternica trebuie sa ai minim 8 ore de la ultima masa. Aceasta pocainta cu lacrimi trebuie facuta cam tot atata timp cat ai dus viata pacatoasa (10,20 ani).

Parintele mai recomanda sa ne iubim camera in care ne rugam pentru ca mult se nevoieste diavolul ca sa ne scoata din ea pentru diferite activitati administrative:cumparaturi, probleme de rezolvat.Sa ne luptam sa ramanem cat mai mult in camera, sa iubim acest spatiu pentru ca acolo este locul care ne aduce schimbare si bucurii de la Duhul Sfant.Sa nu pierdem timpul care este AUR PENTRU NOI!

Din pacate nici unul dintre organizatorii acestor conferinte nu au fost capabili, pana acum, sa posteze conferinta. Am gasit o conferinta similara din 2015 pe care va rog sa o urmariti. Partea interesanta incepe la minutul 32. Mai jos aveti linkul

Doamne ajuta!

(Cătălin Rusu)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.