close
Documentar

Amintirea unei nopți de coșmar

Auuuuuch! That’s hurt! North Atlantic, December 1994. M/N Hagieni

Pentru că mâine, 29 iunie, e ziua tizului meu Sfântu Petru – tot un fel de marinar la bază – și pentru că un ochi albastru s-a închis – îmi fac cadou amintirea unei nopți de coșmar din Decembrie 1994.

În cei peste doi ani petrecuți pe mișcătoarele cărări, pe 13 nave diferite și cu peste 100.000 de mile petrecute între cer și apă, n-am întâlnit furtună ca atunci. Eram în cel de-al doilea voiaj și am crezut că întind copita la numai 25 de ani. Remember Paul Apostol, că eram together și mâine e și ziua ta?

A fost ca în clipul de mai jos, numai că era noapte, ploua aproape pe orizontală, navigam pe o râie de cargou care huruia înfiorător și am avut și o duzină de blackout-uri în tot atâtea ore. Am acostat la Philadelphia, în Chester Dock, pe Delaware, cu două ore înainte de revelion, pe 31 Decembrie 1994.

În rest, fără exagerare, a fost cam ca ce-i în clipul de mai jos. Enjoy!

(Mihnea Petru Pârvu)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.