close
ArtăPromovate

Asociația Culturală 24pharte printre cei care au susținut arta contemporană în timp de criză

Pressone.ro

Expozițiile de artă contemporană românească în timp de criză

Anul 2020 s-a dovedit a fi unul atipic; pandemia a generat probleme care au afectat toate societatea, nu în ultimul rând cultura. Din cauza restricțiilor impuse au fost amânate sau chiar anulate concerte, spectacole, festivaluri și expoziții. Unele au fost adaptate și au putut fi văzute doar online.

Creatorii din toate domeniile au fost direct afectați. Bugetele alocate evenimentelor culturale au fost redirecționate sau sistate, iar expozițiile care totuși au fost organizate s-au făcut cu mari eforturi, care nu au fost pe deplin răsplătite. Și artiștii au făcut cu greu față perioadei pandemiei, încercând să găsească soluții de avarie.

În acest interval, când am avut ocazia, am văzut o parte din expozițiile de artă contemporană, care s-au desfășurat în galerii și muzee, cu respectarea normelor de distanțare impuse. Vă propun o retrospectivă a ceea ce am văzut din iunie până în decembrie.

Tabăra internațonală de Scultură – Ploiești

Cea de-a treia ediție a Taberei Internaționale de Sculptură Monumentală s-a desfășurat în perioada 1-31 octombrie 2020, în Parcul Municipal Vest din Ploiești. La ediția din acest an au participat sculptorii: Ana Maria Negară, Dinu Câmpeanu, Alfred Dumitriu, Nicolae Ovidiu Popa, Florin Strejac, Ioan Pop Vereta și Maxim Dumitraș (coordonator artistic). Sculpturile sunt expuse permanent în parc, intrând în patrimoniul orașului Ploiești. Această tabără este parte a proiectului Muzeul de sculptură în aer liber Ploiești, inițiat de asociația culturală 24.PH.arte.

(Lucian Muntean)

 Citește mai mult – Pressone

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.