close
Social

Atacuri murdare și injurii la adresa Părintelui Patriarh Daniel

Părintele patriarh Daniel este atacat și jignit cu sălbăticie de către unii cititori dezinformați care îl acuză pe nedrept pentru unele probleme sociale existente în țara noastră.

De parcă românii l-au votat special pe patriarh și el trebuie să facă ceea ce instituțiile statului sunt plătite deja pentru munca pe care o au de făcut. Contextul epidemiei de corona virus a scos la iveală și un fapt dureros, unde manipularea, lipsa de respect și informațiile false sunt foarte prezente. Lipsa multor lucruri din Sistemul de Sănătate a ridicat multe întrebări iar unii cititori îl acuză pe părintele patriarh – pe care-l jignesc într-un mod nesimțit și iau în derâdere proiectul Catedralei Mântuirii Neamului în dauna altor proiecte de ,,interes public”.

Ceea ce nu știu unii cititori, este că părintele patriarh Daniel se implică activ în dezvoltarea multor proiecte. De când se află la conducere, Biserica Ortodoxă Română a cheltuit în ultimii zece ani, doar în sectorul social, peste 150 de milioane de euro pentru ajutorarea nevoiașilor. De asemenea, tot în ultimii ani, a construit sute de centre sociale – aprox. 800, azile pentru bătrâni (câte un centru la fiecare 8-9 zile), case pentru numeroase familii, acordă sute de burse studenților și elevilor săraci, tabere de vară pentru copiii cu posibilități materiale reduse, donații de aparatură medicală către spitale, adopții de copii, campanii și marșuri pentru apărarea copiilor nenăscuți, donează sânge – Biserica fiind cel mai mare donator din România, campania ,,Sănătate pentru sate” – 15 000 de beneficiari, promovează cultura și identitatea naţională prin predici, conferințe, simpozioane naționale și internaționale şi prin înființarea de parohii în străinătate și multe alte lucruri. Patriarhul Daniel își donează tot salariul în scopuri caritabile. Cu toate acestea, este permanent atacat de presa anticreştină.

De la acest domn care a postat o informație penibilă – pentru că nu s-a informat deloc corect, aflăm că Ortodoxia ,,a fost impusă cu forța” (fără să țină seama de legăturile foarte strânse a Țărilor Române și a celorlalte popoare din Balcani cu Bizanțul – una dintre cele mai strălucitoare civilizații din istoria omenirii) jignind în modul acesta memoria unor întregi generații de domnitori și personalități de seamă din istoria patriei noastre care au iubit și apărat Ortodoxia. Mai mult, respectivul domn acuză Biserica că se bazează pe o doctrină ,,păgână” și nu biblică!! La ce se referă exact, noi nu știm. Poate nu știe, dar Biserica Ortodoxă respinge multe obiceiuri, iar în privința tradiției dogmatice alături de Biserica Catolică, o consideră unul din izvoarele Revelației Divine.

Și nu în ultimul rând, este ponegrită persoana părintelui patriarh, făcut vinovat pentru soarta multor copii săraci, de care trebuia să se ocupe instituțiile statului. Biserica are programe educaționale și de într-ajutorare pentru mulți copii.

(deinteres.ro)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.