close
Actualitate

Atenționare ISU Prahova

Facem apel către populație! Opriti acțiunile de igienizare a terenurilor prin ardere!

In aceste momente pompierii acționează pe A3, km 60 sens Ploiesti – București, Pleasa, Sotriile, Posesti si Salcia.

In ultimele 16 ore pompierii prahoveni au actionat pentru localizarea si lichidarea a 29 incendii de vegetatie uscata in localitatile Nucsoara, Salcia, Comarnic, Amaru de Buzău (2), Gura Viitoarei, Corlatesti, Boldesti -Scaieni (2), Valea Calugareasca, Lipanesti (3), Breaza (2), Draganesti, Barcanesti, Busteni, Berceni, Manesti, Sotriile, Albesti – Paleologu, Pleasa, Ceptura, Podenii Noi, Varbilau, Ploiesti (2) si Zona A3, km 60 sens Ploiesti – București.

Favorizate de vântul puternic, flăcările au scăpat de sub control, cuprinzând și locuințele si anexele gospodărești.

Toate aceste incendii s-au soldat cu pierderi materiale, dar, din păcate, și cu rănirea mai multor persoane. Pentru stingerea lor s-au depus eforturi supraomenești, misiunile fiind îngreunate de vântul puternic care a favorizat dezvoltarea și propagarea flăcărilor, pompierii salvând zeci de gospodării, plantații de arbori, dar și fonduri forestiere, care au fost puse în pericol prin arderile necontrolate.

Sursa: ISU Prahova

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.