close
PersonalitățiPromovate

Azi e despre ea: Elisabeta Rizea

Azi e despre ea: Elisabeta Rizea

„Au venit, maică, nenorociţii ăştia de comunişti la putere şi ne-au luat tot: părul din cap, pământul, căruţa. Un singur lucru nu ne-au putut lua. Sufletul!”

La 28 iunie 1912 se năștea Elisabeta Rizea – Viteaza din Nucşoara. Pildă tare de credință și demnitate.

„Apoi, m-au suit legată pe un scaun, de pe scaun pe masă, de pe masă, pe alt scaun. Mi-a zvârlit basmaua din cap. «Spune!» Purtam coada cu funtă. Mi-au aruncat fota și am rămas în ie. Mi-a legat coada sub cârligu’ de lampă din casa boierului. Coada era groasă. Eram și eu altfel la 38 de ani… Cârnu mi-a tras scaunu’. Ălălalt mi-a tras și masa. Coada mi-a rămas în cârlig și eu am căzut la pământ. Așa mi-au smuls păru’. Da’ tot nu i-am vândut.”

A ispășit 13 ani de temniță grea pentru că a sprijinit activ “Bandiții” din grupul Arsenescu-Arnăuțoiu – eroi ai rezistenței anticomuniste din Munții Făgărașului.

În veci pomenirea ei!

Alătura-te grupului: https://t.me/sfintiidininchisorigrup

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.