close
CronicăPromovate

Beth Hart la Brezoi, Vâlcea

 

S-a scurtat ziua și miroase tare a toamnă. În sfârșit au reînceput să cânte cosașii, toată vara au fost muți.
Amețiți de caldură, cred.
Am fost la Olănești și n-am apucat să urc la Tisa.
De fapt n-am apucat nici sa merg să văd nuferii, la cinci sute de metri de casă.
Era soare blând cu aer de final de vacanță din copilarie, puțin dulce și puțin amar.

Dar am mers la Beth, la Brezoi.

Deși la “Summer câmp”-ul/”Tabăra de vară” de anul trecut am fost cam dezamagită, acum mi-am reconsiderat poziția. Și mi se pare totuși foarte misto cum un baiat pasionat de blues din Vâlcea, care o ardea cu niște concerte pe la pub-ul lui, a reușit să pună un oraș mort pe harta Europei.
Și mi se pare foarte misto că un primar, deloc “young”, ba chiar senior, a avut inspirația să-i lase pe ăștia să-și facă de cap cu festivalul lor de blues în parcul orașului.
Brezoi nu fusese nicidecum prima lor opțiune, au tot mers cu sărumâna prin județ, dar i-au refuzat toți, că au zis ca-s nebuni.
Au fost.
E al doilea an când Beth Hart vine la Brezoi
la Brezoi, frate, în 2019 a cântat în parc și-am stat pe paleți,
zona de festival e acum uriașă, organizată și a fost plină toată vara, weekend după weekend, după weekend,
localnicii au prins mersul și-au început să închirieze “in regim hotelier”, s-au mai deschis magazine și niște terase, spitalul face zilnic teste anti-covid, în serile cu concert pana la ora 21, foarte tare.

Și mi se pare genial cum totul se încadrează în chestia aia care suna banal, “poveste de succes. Cum a ajuns un oraș în paragină să atragă mii de turiști …”, dar să fiu a naibii, chiar așa s-a întâmplat
în fix 5 ani.
Că atât a trecut de la primul festival blues de la Brezoi, unde accesul a fost liber și abia s-au adunat spre o mie de oameni.
Deci,
am rezistat cinci minute s-o filmez pe femeia asta când a cântat “California”. Merge la fix într-o seară de vară care miroase deja a toamnă.

 

(Text/foto Oana Costea)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.