close
Actualitate

Biserica Greciei: 25 de ani de arhierie pentru Mitropolitul Pantelimon de Veria

Kosmas Karagiannis IMBNK / Mitropolia de Veria

Înaltpreasfințitul Părinte Pantelimon, Mitropolit de Veria, Naousa şi Kampania a aniversat 50 de ani de slujire preoțească și 25 de arhierie. Cu acest prilej Mitropolitul Andrei al Clujului și Episcopul vicar Timotei Prahoveanul au participat în perioada 9-10 noiembrie 2019 la evenimentele cultural-religioase desfășurate în orașul Veria.

Sâmbătă, în Catedrala cu hramul „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din oraș a fost oficiată slujba vecerniei, urmată de un eveniment cultural dedicat aniversării Înaltpreasfinției Sale, informează Radio Renașterea.

Duminică, 30 de ierarhi din Patriarhia Constantinopolului, Alexandriei, Ierusalimului, României, Greciei, Bulgariei și din Biserica Ortodoxă a Ciprului au oficiat Sfânta Liturghie la vechea Catedrală din Veria.

(basilica.ro)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.