close
CreștinătatePromovate

BUNAVESTIRE – 25 MARTIE

Ce reprezintă pentru noi?

Este modelul nostru de comportament in relația PERSONALĂ cu Dumnezeu, deși in prima faza Maica Domnului și-a dat cu părerea referitor la actul în sine. Chiar a pus un stop discursului (priviți mâna dreaptă) Sf Arhanghel Gavriil. A spus ceva rational – “Eu nu știu de barbat”.

30. Şi îngerul i-a zis: Nu te teme, Marie, căci ai aflat har la Dumnezeu.
31. Şi iată vei lua în pântece şi vei naşte fiu şi vei chema numele lui Iisus.
32. Acesta va fi mare şi Fiul Celui Preaînalt se va chema şi Domnul Dumnezeu Îi va da Lui tronul lui David, părintele Său.
33. Şi va împărăţi peste casa lui Iacov în veci şi împărăţia Lui nu va avea sfârşit.
34. Şi a zis Maria către înger: Cum va fi aceasta, de vreme ce eu nu ştiu de bărbat? Luca 1: 30-34
Asta este starea majoritatii oamenilor la chemarea PERMANENTA a Lui Hristos, adica raspunsul rational (dupa mintea noastra). După Bunavestire nu mai vine Arhanghelul la noi ci insusi Hristos care sta la inima noastra si bate. De obicei urmeaza din partea noastra amanarea, indiferenta, datul cu parerea, sa ne simtim bine cu noi insine indiferent ce facem, etc.
Totuși după explicatia Arhanghelului, Maica Domnului SE SMEREȘTE si CREDE, renunță la părerea Ei și se lasă în mana Lui Dumnezeu vazând ce se va intampla cu Ea ACUM SI PURUREA.
46. Şi a zis Maria: Măreşte sufletul meu pe Domnul.
47. Şi s-a bucurat duhul meu de Dumnezeu, Mântuitorul meu,
48. Că a căutat spre smerenia roabei Sale. Că, iată, de acum mă vor ferici toate neamurile.
49. Că mi-a făcut mie mărire Cel Puternic şi sfânt este numele Lui.
50. Şi mila Lui în neam şi în neam spre cei ce se tem de El. Luca 1: 46-50

ASTA A FĂCUT CU TOTI SFINȚII. Toate neamurile ii fericesc.

ASTA VREA HRISTOS DE LA NOI – sa-L lasam sa faca EL ce stie ca trebuie ca sa ne fericeasca toate neamurile. Toti sfintii care L-au primit pe Hristos in inima lor sunt fericiti de toate neamurile vesnic (vezi versetul 50). Cine nu-i stie pe Sf. Spiridon sau pe Sf Ioan Gura de aur? N-au făcut decat ce a facut si Maica Domnului adică au CREZUT si S-AU SMERIT si Duhul Sfant (razele din icoana) a lucrat in ei.

Maica Domnului L-a intrupat pe Hristos la propriu, dar fiecare din noi IL poate intrupa in inima lui (fara amestecare si fara despartire). Hristos stă la inima fiecăruia si bate. Usa care nu se deschide reprezinta indiferenta, ideile noastre, sentimentele noastre, imaginatia noastra, mandria etc.

A STA IN ICONARE insemna SA NE FACEM INIMA ALTAR unde sa vina Duhul Sfant si Hristos să lucreze. Maica Domnului și toți sfinții asta au facut.
Doamne ajută!

(Cătălin Rusu)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.