close
PromovateSocial

Bursele Români pentru Români

 

Unitate rodnică în jurul elevilor români din Covasna, Harghita, Mureș si Satu-Mare! Bursele Români pentru Români (program comun Calea Neamului și Grai Străbun) au fost trimise ieri în contul ultimilor 12 copii (din cei 34) înscriși până acum (vedeți primele comentarii). Am cooptat încă șase elevi din Târgu-Secuiesc, astfel încât la finalul celei de a doua etape de burse din acest an să avem în total 40 de copii care beneficiază de ajutorul nostru concret. Sperăm ca săptămâna aceasta să primească si ei bănuții în cont, 500 de lei fiecare.
Mulțumesc cu adâncă recunoștință oamenilor buni care au trimis în ultimul timp fonduri pentru burse în contul Asociației Calea Neamului, deschis special în acest scop (cont BRD: RO77BRDE080SV91101760800), cont distinct de contul general al asociației (RO62BRDE080SV52855930800), anume lui U. Victoria, N. Marcela-Maria, T. Valentin Cosmin, R. Marius Constantin, M. Elena, N. Lucian, C. Alexandra. Le suntem recunoscători si celor care distribuie postările noastre sau dau un semn de încurajare. Fiecare gest contează.
Bursele sunt adresate elevilor merituoși (cu situație materială grea) care sunt înscriși în secțiile sau unitățile de învățământ cu predare în limba română din cele patru județe. În multe orașe sau comune există riscul real ca școlarizarea cu predare în limba română să dispară din cauza lipsei efectivului necesar de elevi. Realitatea este că multe dintre familiile mixte preferă să-si înscrie copiii în cadrul învățământului cu predare în limba maghiară datorită burselor oferite de statul ungar, acest fapt fiind coroborat cu scăderea constantă a numărului de români, care părăsesc mai ales județele Covasna și Harghita. Efortul nostru comun de a oferi burse copiilor acestor familii este menit să le încurajeze să rămână în localitățile lor, dăruindu-le un sprijin concret, care în contextul actual, chiar contează foarte mult.
Să avem nădejde, împreună, uniți, putem reusi multe lucruri, putem dărui dragoste și certitudine.
Mulțumim partenerilor noștri media ,,Cuvântul liber” din Târgu-Mureș și distinsei doamne Mariana Cristescu, ActiveNews, cu redactor-șef Victor Roncea, Mesagerul de Covasna, director, Maria Crețu-Graur și Buletin de Carei, director, Ciută Daniela!

(Mihail S. Târnăveanul)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.