close
ActualitatePromovate

Cătălina Pasat, o româncă din Aras de los Olmos (Valencia), pasionată de astronomie

Ilustrație: © Salomé Castro

 

Este penúltimo día de nuestra semana temática #mujeresdeciencia,
tenemos a la que ha sido considerada la primera astrónoma de la historia.

Hypatia de Alejandría está directamente relacionada con nuestra Patrona Santa Catalina, y eso ya la convierte en una de nuestras preferidas.

Junto a ella queremos mencionar a Catatalina Pasat como aficionada de la astronomía y apasionada de las auroras boreales y la actividad del sol.

Y a nuestra Concejala Nali Andrés
Porque su implicación y vocación es tan variada como la de la misma Hypatia. Y podríamos mencionarla junto a cualquiera de las mujeres de ciencia que hemos visibilizado estos días.

Ilustración: ©Salomé Castro

#mujeresdeciencia #referentesfemeninos #herstory #8m #8mimprescindible #igualdad


În această penultimă zi a săptămânii noastre tematice (propusă cetățenilor de Primăria din Aras de Los Olmos) #mujeresdeciencia, prezentăm pe aceea care a fost considerată primul astronom din istorie. Hypatia din Alexandría este direct legată de Patrona localității noastre, Sfânta Cătălina, ceea ce o face deja una dintre preferatele noastre sfinte. Împreună cu ea vrem să o menționăm pe Cătătalina Pasat ca o admiratoare a astronomiei și pasionată de aurora boreală și de activitatea soarelui.

De asemenea o menționăm și pe Nali Andrés pentru că implicarea și vocația ei sunt la fel de variate ca ale Hypatiei însăși.

Și am putea să le menționăm împreună cu oricare dintre femeile de știință pe care le-am făcut vizibile în aceste zile.

Ilustrație: © Salomé Castro #womendeciencia #referentesfemeninos #herstory # 8m # 8mimprescindible #equality

(Adaptare text Maria Feraru)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.