close
Creștinătate

Cazul de la Cluj. Să rămânem oameni!

avereabisericii.ro

Pentru că la Cluj niște oameni au primit Sfânta Împărtășanie cu aceeași linguriță, au tăbărât mulți ca fiarele asupra preoților, credinței, Bisericii.

Acum nu știu dacă din grijă pentru “inconștienții” care s-au “contaminat” cu Trupul și Sângele Lui Hristos, sau de teamă că ar putea să ajungă la ei coronavirusul. Cert e că s-au năpustit, cerând pedepse, să fie arestați preoții, credincioșii, Dumnezeu însuși să fie arestat!

Unii dintre revoltați sunt atei. Dar, cred că până și ei au fost botezati în Biserică și au primit când erau prunci taina Sfintei Împărtășanii cu aceeași linguriță cu care alți copii sau bătrâni, bolnavi de hepatită, de TBC si de alte boli au fost împărtășiti. Si n-au pățit nimic. Iată, sunt sănătoși și urlă isteric din vârful patului.

Măi oameni buni și isterici, dacă simți și vedeți monstruos virusul, chiar și în lingurița cu cele Sfinte, păi hai să vă dau eu paie adevărate, să vă întrețineți focul! În ce condiții au fost pregătite, depozitate si transportate alimentele pe care le băgați în gură (mezelurile, brânzeturile etc.), în special alea produse aici, la noi, oare vă preocupă? Dacă un muncitor care așeza batoanele cu salam în lăzi, o fi strănutat peste marfă?Daca muncitorul avea coronavirus?

Cunosc pe cineva care e patronul unui magazin sătesc. Mi-a povestit mai demult că a dat afară o vânzătoare fiindcă a prins-o scuipând în bidoanele cu apă. Ați priceput? Scuipa în bidoanele cu apă! Să vă mai zic? Că mai am și altele.

De starea de sănătate a clienților care smotocesc portocalele, merele, legumele in hipermaketuri, iar apoi voi mergeți, unii cu mănuși, alții, fără si luați ce-au mozolit alții inainte, apoi, involuntar, duceți mâna la nas, la gură, nu vă preocupă? Dacă respectivii clienți erau purtători de coronavirus? Să fie arestați! Isterizați-vă!

Zilele trecute am fost să-mi fac aprovizionarea pentru încă o saptamana. In magazin era un domn, care, din greșeală (era cu spatele la raft) a atins ușor cu cotul o cucoană. Femeia a sărit ca arsă. Degeaba si-a cerut omul scuze. Cucoana țipa să vină Poliția. Ăsta e numai unul dintre episoadele sinistre la care mi-a fost dat să fiu martoră în perioada asta. Frica de moarte scoate tot ce e mai urât din voi, istericilor!

Citeam că in Italia doi preoți s-au ales cu dosare penale, pentru că la rugămințile rudelor au oficiat slujbe de inmormantare, la capatâiul celor decedați de coronavirus. Voi aveți idee, cei care urlati împotriva preoților, cum e ca oamenii aceia care au murit singuri, ca niște câini, fără ca cineva din familie să poată sta lângă ei, tot ca niște câini să fie duși la groapă, fără să-i poată însoți cineva pe ultimul drum, fără să le ofere slujba pe care ei poate și-ar fi dorit-o?

Ar trebui să vă priviți în oglindă, să vă înfruntați spaimele și neputințele, să încercați să vi le controlați și să rămâneți oameni, altfel, veți sfârși în cămăși de forță! Celor care au credință, un dar mărunt: o pildă pe care am auzit-o cândva, la un preot. Viața este ca două șiruri de urme pe nisip, ce merg în paralel – cele ale omului si cele ale lui Dumnezeu. Din loc in loc, un rând de pași se întrerupe . Omul, supărat, îi reproșează Celui de Sus.- Doamne, de ce aici, când mi-a fost mai greu nu ai mai mers alături de mine, de ce m-ai părăsit?- Aici te-am dus pe brațe, Fiule! În aceste momente, Dumnezeu ne duce pe brațe. Păstrați-vă credința!»

Text de Cristina Elena Răducanu

(avereabisericii.ro)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.