close
Promovatesănătate

Cea mai gustoasă mâncare o fac italienii, grecii, spaniolii și românii

 …ei! țara noastră ocupă un onorabil loc 4 la nivel mondial. Este vorba despre un top al celor mai gustoase preparate, întocmit de Taste Atlas. Clasamentul este condus de Italia, urmată de Grecia și Spania. Vine apoi România cu mititei, ciorbă de burtă și mămăliguța atât de apreciată și de străini. un pahar de horincă omului când ne intră în casă și apoi ne apucăm de mâncat bucatele bune și gustoase. Mămăliga cu brânză, smântâna și brânza de vaci, produse din porc, murături, nelipsita slănina cu pâine de casă și muraturi și ceapa roșie.Sarmale, mămăligă, cârnați, sunt doar câteva dintre preparatele care au clasat țara noastră pe locul 4 în lume atunci când vine vorba despre mâncare.- Sarmale, grătare.
– Plăcinte, sarmale, mămăliga cu brânză, ciolan afumat.
– Sarmalele. Poate să fie orice fel de mâncare, dar dacă sunt sarmale nu mai îmi trebuie nimic
– Sarmale cred, că-s mai specifice.
– Fasole cu ciolan, asta cred că e cea mai bună mâncare. mai bine consumăm o felie de slăninuță, este foarte bună, aduce acizi grași saturați, respectiv mămăliga cu brânză o recomand, este slabă caloric și totodată aduce un aport important de calciu și vitamina D.
Cele mai apreciate preparate locale
Mititei
Cozonac
Borș
Pască
Mămăligă
Ciorbă de burtă
Ciorbă de fasole
Ciorbă de pui
Drob
Covrigi
Alexandru Petrescu

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.