close
Actualitate

Clopotele Putnei bat pentru Eminescu

facebook.com/SfantaManastirePutna

Și în condițiile actuale, clopotele Putnei bat pentru veșnica odihnă a marelui poet Mihai Eminescu.

O delegație oameni de cultură care au reprezentat Societatea Scriitorilor Bucovineni – poetul Alexandru Ovidiu Vintilă, Universitatea „Ștefan cel Mare” – profesoara Carmen Balan, Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” – istoric Alis Niculică, ziarul „Crai nou” – scriitoarea Doina Cernica, Școala „Mitropolit Iacob Putneanul” din Putna – profesor Mircea Aanei și trei elevi, poeta populară Ana Pintescu, Mănăstirea Voroneț – maica stareță Gabriela Platon și monahia Elena Simionovici au depus o jerbă de flori la statuia poetului de la Mănăstirea Putna.

În cadrul manifestării, desfășurată în format restrâns, din cauza condițiilor actuale, părintele stareț al Mănăstirii Putna, arhim. Melchisedec Velnic, a slujit un trisaghion pentru Mihai Eminescu, de la a cărui trecere la cele veșnice s-au împlinit astăzi 131 de ani.

Veșnica lui pomenire!

(Mănăstirea Putna)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.