close
ActualitatePromovate

Colegiul Național „Nichita Stănescu” Ploiești, gazda Proiectului ERASMUS+ KA2 – AEEA

În perioada 15-22 octombrie 2017, Colegiul Național „Nichita Stănescu” din municipiul Ploiești este gazda Proiectului ERASMUS+ KA2 – AEEA, un program al Uniunii Europene în domeniul educației, formării profesionale, tineretului și sportului.

Colegiul Național„Nichita Stănescu” a primit finanțare UE pentru un nou proiect ERASMUS+ KA2- parteneriat strategic între școli, proiectul numindu-se „THE ART OF ECONOMICS, THE ECONOMY OF ARTS” (AEEA).

n2

Aceste proiecte promovează dialogul structurat ca instrument folosit de tineri pentru a-și face vocea auzita cu privire la modul în care trebuie să fie elaborate și puse în aplicare politicile de tineret la nivel european prin interacțiunea cu factorii de decizie (locali, regionali, naționali, europeni).

În această perioadă, un număr de 15 profesori și 19 elevi, cu vârste cuprinse între 11 și 14 ani, din țările partenere ale proiectului: Polonia, Turcia, Italia și Letonia vor fi invitații Colegiului Național „Nichita Stănescu” Ploiești. Elevii străini vor fi cazați în familiile partenerilor români.

n3

Cu această ocazie se vor derula o serie de activități specifice, cu scopul de cunoștere interculturală, dar și de formare de competențe specifice domeniului economic.

În data de 16 octombrie 2017, ora 10:30, va vea loc deschiderea, la sediul Colegiului Național „Nichita Stănescu” din municipiul Ploiești, Str. Nalbei nr.3.

Echipa de proiect, coordonată de doamna profesor Rusu Cristina este alcătuită din:

  • Elevi de gimnaziu din colegiu
  • Profesori: Argeșanu Carmen, Sersea Andreia, Badea Daniela, Manolache Adina, Răduță Norica, Constantin Mihaela, Incontrera Arturo.
n4

Programul Erasmus+ este gestionat în România de către Agenţia Naţională pentru Programe
Comunitare în Domeniul Educaţiei și Formării Profesionale (ANPCDEFP). Misiunea
Agenției Naționale (AN) este de a sprijini organizațiile din România în a accesa
oportunitățile puse la dispoziție de Programul Erasmus+ precum şi de a sprijini
Beneficiarii în implementarea proiectelor care au fost finanțate.

În 2017, se sărbătoresc 30 de ani de programe europene și 20 de ani de programe europene în educație, formare și tineret în România. O poveste care a început cu studenții și a ajuns azi să înglobeze și alte sectoare ale educației.

Virgil Rădulescu

Tags : colegiul national nichita stanescuerasmus plusfinantari proiescte europeneproiecte europeneue

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.