close
PromovateSocial

COPILUL MEU NU VINE LA BESERICA. CE SA FAC, PARINTE?

Dragii mei,

Va povestesc tot felul de intamplari de la Frasinei, pentru ca poate sunt utile pentru multi oameni.

Una din intrebarile care revine este cea din titlu.

Raspunsurile au fost:

1. Una din metode este chiar bataia. Nu merge cu oricine, dar la varsta si la persoana potrivita funtioneaza. Copilul TREBUIE SA STIE ca asta este o REGULA FERMA in familie.
Apoi intrebarea, parintelui a fost- DE CAND NU MAI MERGE? A fost vreodata? L-ati impartasit in fiecare Duminica pana la 7 ani?

2. Metoda exemplului personal. A intrebat parintele: VA RUGATI ACASA IMPREUNA? V-a vazut copilul cand va rugati personal? Daca da, el ce facea cand tu te rugai? L-ai lasat sa continue ce facea? Aici parintii mai recomandau sa ne aratam tristi in fata copiilor pentru motivul ca nu vin la Biserica. N-ar trebui sa fie greu pentru ca este dezastruos pentru un parinte ce raspuns va da la judecata pentru copilul incredintat de Hristos spre mantuire. La fel de mare NENOROCIRE este sa-ti vezi copilul MORT DUHOVNICESTE.

3. Metoda alierii familiilor. O alta recomandare a parintilor a fost sa se constitue aliante de 6-8 familii de credinciosi practicanti. Diferentele dintre varstele copiilor pot merge pana la 15 ani. Crestinii sa impartaseasca experienta lor in cresterea acestor copii si sfaturile primite de la duhovnici. De asemenea copii acestor familii sa se joace si sa petreaca timp impreuna.

Parintii recomandau ca TATAL sa faca mai multa rugaciune decat mama, pentru ca mama este mai ocupata. Asta nu inseamna ca mama nu trebuie sa se roage.

A intrebat o mama:
– Si ce fac daca sotul meu nu este credincios?
– Unde l-ai gasit? De ce l-ai luat asa? Te rogi tu si pentru el daca asta ti-ai asumat, a raspuns parintele.

Voi ce ziceti?
Doamne ajuta!

(Cătălin Rusu)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.