close
EditorialPromovate

CUM POATE HRISTOS CEL BUN SA INGADUIE SUFERINTA?

Dragii mei,

Ma abordeaza multa lume cu asa zise intrebari incuietoare. Una din ele e cea din titlu. De obicei vine la pachet cu altele cum ar fi: De ce sunt bebelusi care au SIDA? De ce niste persoane bune fac cancer si nenorocitii nu? Intelegeti contextul. Si acum vine apogeul din partea celor ce pun astfel de intrabari:

NU GASESC NICI O JUSTIFICARE / LOGICA PENTRU ASTA.

E o intrebare buna. Mai ale ca Hristos ne-a spus ca “La voi însă şi perii capului, toţi sunt număraţi.” Matei 10:30.
Sigur in primul rand Hristos nu trebuie sa ne dea noua socoteala. Apoi, pentru Hristos este ff importanta viata vesnica si nu cea de aici. Dar probabil ca asta nu conteaza pentru unii si atunci se nasc niste intrebari:

1. CINE TE-A CHEMAT PE TINE SA GASESTI JUSTIFICARI SAU LOGICA IN CE INGADUIE HRISTOS?

2.SI DACA TOTUSI EXISTA O JUSTIFICARE / LOGICA MAI PRESUS DE MINTEA SI INTELEGEREA TA?
Este greu de acceptat suferinta chiar si pentru crestinii mai sporiti. A fost foarte greu si pentru Hrstos in Ghetimani cand a zis “Întristat este sufletul Meu până la moarte.” Marcu 14: 34.

Sa ne intrebam:
Ce logica are sacrificiul lui Hristos dupa cat bine a facut? De ce trebuia El sa sufere? De ce a trebuit ca Maica Domnului sa-si vada copilul badjocorit, torturat si omorat?
Lumeste nu avem nici o explicatie, dar stim ca TOATA SUFERINTA Lui a avut un alt sens si anume prin jertfa Sa au fost rascumparate pacatele lumii. A trebuit sa moara nevinovat pe cruce ca sa pogoare la iad si sa scoata de acolo pe toti dreptii. Mai apoi a inviat ca si noi sa punem sa asteptam invierea mortilor. De asta a INGADUIT SUFERINTA SA SI A MAICII DOMNULUI.

Si acum NOI CE FACEM? Pai ne-a zis Hristos – “Cine vrea sa-mi urmeze…sa-si ia crucea si sa vina dupa Mine”. Adica in mod sigur Hristos are un plan de mantuire pentru ORICINE numai ca planul asta se va face TOT PRIN SUFERINTA SI JERTFA. NU EXISTA ALTFEL DE MANTUIRE DECAT PRIN CRUCE.
Deci cand mai vedem in jurul nostru suferinta care scapa logicii noastre MARGINITE sa fim siguri ca stie Dumnezeu de ce ingaduie chiar daca ne este CUMPLIT DE GREU. Hristos NE FACE ONOAREA sa fim si noi ucenici ai sai prin suferinta “Căci aceasta este plăcut lui Dumnezeu, să SUFERE cineva întristări, pe nedrept, cu gândul la El.” 1 Petru 2: 19

N-are nici o treaba cu logica ci cu CREDINTA.
Doamne ajuta-ne sa ne lasam in voia Ta!

(Cătălin Rusu)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.