close
CreștinătateRepere

DE CE SA STAU LA COADA LA SF PARASCHEVA?

Dragii mei,

Vad din ce in ce mai des tot felul de creaturi, cu autoimpresii de oameni inteligenti, ca fac misto de oamenii care merg in peleriaje. Mai mult au si un aer de superioritate explicand ce prostanaci sunt cei ce-si pierd vremea cu asemenea activitati.

De obicei nu-mi bat capul cu ei, dar cateodata ii intreb ce exemplu de oameni deosebiti au ei sa-mi dea.

Majoritatea au o spoiala de cultura in ce priveste spiritualitatea. Desigur Osho sau Dan Brown sau pe aici. Rar mai gasesti unii care chiar sa fi citit ceva mai profund. Si atunci le spun:

„Ma gandesc ce rugaciune puternica au sfintii. Cum prin rugaciunea unui Sfant se poate sa bem apa CARE VINDECA sute de ani dupa ce minunea care a nascut izvorul s-a intamplat.
Cum prin asceza altui sfant beneficiem de Mir care curge din moastele lui si ne facem bine.

M-am intrebat de ce au asa PUTERE rugaciunile sfintilor?
Gandul care a venit a fost „Adevărat, adevărat zic vouă: cel ce crede în Mine va face şi el lucrările pe care le fac Eu şi mai mari decât acestea va face, pentru că Eu Mă duc la Tatăl. Şi orice veţi cere întru numele Meu, aceea voi face, ca să fie slăvit Tatăl întru Fiul. Ioan 14: 12,13.

CUTREMURATOR!! Iti dai seama ce putere vrea Hristos sa ne dea? Iti dai seama ca nu te intereseaza?
Praf si pulbere sunt pe langa Sfinti. Vai de capul nostru!

Ei au avut puterea sa se roage pentru TOTI OAMENII si din mila lor ne-au lasat diverse semne si minuni ca sa realizam ce PUTERE ARE RUGACIUNEA LOR.

Asa ca LE SUNTEM DATORI PANA PESTE CAP pentru ca pentru rugaciunea lor nu pierde Domnul lumea.
De cate ori mai facem cate un acatist, sau mergem in pelerinaj sa ne dam seama ca platim o mica parte din datoria catre Sfantul respectiv la rugaciunea facuta pentru noi.

Si deci:
Pentru rugaciunile Sfintilor parintilor nostri, Doamne Iisuse Hristoase, miluieste-ne pe noi!

https://doxologia.ro/ceaslov/acatiste/acatistul-sfintei-cuvioase-parascheva

(Cătălin Rusu)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.