close
PromovateSocial

Deconfinarea

Premierul francez a precizat, intr-un comunicat sosit azi noapte, urmatoatele etape ale trecrii la normalitate.

De luni se redeschid scolile, cinematografele,

Teatrele (ma rog, sezonul s-a cam incheiat dar se fac peste tot reprezentatii exceptionale) salile de sport, etc. Si la inceputul lui iulie stadioanele, cu un acces maxim de 5000 de spectatori.

In ultima saptamana clusterele au crescut la 251(daca nu ma insel) insa virusul si-a pierdut forta si autoritatile considera ca raspandirea e tinuta sub control atata vreme cat rata de imbolnavire ramana sub 1 – adica un pacient contamineaza mai putin de o alta persoana (in cazul nostru sub 0,6). Exista cateva cazuri de crestere peste 1 in Est, in Normandia si Bretania insa medicii considera ca pot stapani fenomenul.

Numarul de internari, respeciv de admisii la terapie intensiva continua sa scada ceea ce inseamna ca deconfinarea s-a facut corect.

(Marcela Feraru)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.