close
Magna EuropaPromovate

Descoperiți istoria Europei cu cronologia Parlamentului

europarl.europa.eu

Ce știți despre istoria Europei și a Parlamentului European? Aflați care sunt evenimentele esențiale din infograficul nostru interactiv.

Parlamentul European, singurul organism european ales direct, este parte integrantă a proiectului european. A trecut printr-o transformare treptată, dar profundă, de la un organism consultativ cu puține competențe formale, la un co-legislator egal cu Consiliul UE, care reprezintă statele membre.

Consultați infograficul nostru interactiv pentru a afla tot ce trebuie să știți despre lunga călătorie a instituției înființate în 1952 și cunoscute inițial ca Adunarea comună a Comunității Europene a Cărbunelui și Oțelului.

Cronologia arată, de asemenea, modul în care Uniunea Europeană s-a extins de-a lungul anilor pentru a reuni un continent altă dată divizat.

Căutați de-a lungul anilor și descoperiți prin texte scurte, fotografii și videoclipuri cum a evoluat Parlamentul European și ce schimbări a adus acesta vieții noastre de zi cu zi.

(europarl.europa.eu)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.