close
ActualitatePromovate

DESPRE ISPITIREA DIN FAȚĂ

Este atunci cînd diavolii ne dau asalturi cu închipuirile şi gîndurile lucrurilor pe care le socotim că se vor întîmpla în viitor.

De exemplu, cînd ne tulburăm că va veni asupra noastră vreo primejdie, vreo pagubă, vreo boală, că va izbucni războiul, vom fi defăimaţi de alţii, vor veni tulburări, vom fi prădaţi, vom sărăci, cînd se frămîntă cineva că nu va reuşi la examen sau la proces şi multe altele de acest fel.

Aceste jocuri ale închipuirii le aduce vrăjmaşul în mintea noastră cu scopul de a ne tulbura şi a ne înspăimînta cu cele pe care le credem că vor veni asupra noastră. La aceste ispite ce ne vin din faţă sau dinainte, Sfinţii Părinţi ne sfătuiesc să ne aducem aminte de cuvîntul Mîntuitorului Care zice: Nu vă îngrijiţi de ziua de mîine, căci ziua de mîine se va îngriji de ale sale. Ajunge zilei răutatea ei (Matei 6, 34).

Nouă nu ni s-a dat să ştim ce va fi cu noi peste un ceas, cu atît mai mult peste o zi, o săptămînă, o lună, un an sau mai mulţi ani. Cine poate să ne spună nouă sigur că vom ajunge ziua de mîine? Căci au fost destui care s-au culcat seara şi nu s-au mai sculat dimineaţa. Deci, să ştim clar şi să ţinem minte că, atunci cînd ne tulburăm cu mintea de necazurile şi greutăţile ce le socotim că vor veni asupra noastră, ne ispitim din faţă sau dinainte şi, pentru a nu ne birui de această ispitire, să zicem. cînd vedem că vine asupra noastră: fie voia Domnului sau ajunge zilei răutatea ei!

Pr. Cleopa – Urcus spre inviere

(Cătălin Rusu)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.