close
Cronică

Despre schimbare

ccoc.pub.ro

Este o iluzie să crezi că cineva te poate schimba.

Aceasta iluzie ascunde de fapt, teama de a pierde controlul.
În mintea ta, ești singurul stăpân. Nimeni nu știe ce gândești, decât dacă îi spui. Restul se cheamă supoziție. Tu ești singurul care ia deciziile. De fiecare dată. Alegerile iti aparțin.
Eu nu te pot schimba pe tine. Cel mult pot schimba atitudinea ta față de mine, dar nu te pot schimba.
Schimbarea este un proces interior astfel încât ea apare atunci când ești pregătit să urci pe urmatoarea treaptă a evoluției. Pregătit energetic, deoarece conștient mai mereu ești luat prin surprindere.
Schimbarea o pot numi și transformare interioară. Este un proces cu impact puternic asupra tuturor corpurilor tale.
Mai întâi, apare la nivel energetic. Este acolo, o zumzăială, ca niște voci iritante, abia auzite. Apoi, apare în corpul fizic: se declanșază tot felul de afecțiuni – unele trec relativ repede, altele sunt de durată – care, de fapt, reprezintă eliberarea balastului emoțional. Fac precizarea că toate reziduurile câmpurilor nevăzute care au rol in transformarea interioară, se elimină prin grosier, adică prin corpul fizic.
În toată această sâcâială, începi să cauți răspunsuri. Unele vin, căci ești pregătit să le auzi, altele fac antecameră.
Răspunsurile nu sunt comode, de cele mai multe ori. Aceasta stare se numește conștientizare. Efectiv, înțelegi. Ai viziunea de ansamblu. Totul devine clar. Faci conexiuni, se derulează filmul integral.
Eeh, apoi să te ții! Apare furia. O furie atât de mare pe tot și pe toate, vinovăție, rușine, ridicol, te simți rănit, treci de la o emoție la alta, cauți vinovați în exterior – încă te agăți de modelul vechi de gândire (pattern, dacă ti se pare ca sună mângăietor), de teama necunoscutului. Acel model vechi este singurul în care știi să te prefaci că trăiești. Dar este singurul cunoscut așa că te agăți cu toți porii de el. Numai că procesul de transformare interioară te poartă, implacabil, către evoluție.
Apoi furia se estompează. Se estompează și vocile trecutului. Intri în etapa de acceptare.
Apoi cauți soluții. Căi. Se numește că integrezi. Până la următoarea răscruce.

Deci oamenii nu te schimbă. Doar tu o poți face. Aceasta este una dintre puterile interioare. Poartă numele de puterea iubirii.
Vorbe mari, știu. Însă faptele le depășesc. Cu mult.

Despre schimbare – Cornelia Prisacariu,

Ploiești duminică 13 decembrie 2020, orele 07.05 a.m.

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.