close
ActualitatePromovate

Deținutul politic belarus Ales Pușkin a murit în spatele gratiilor

Deținutul politic belarus Ales Pușkin a murit în spatele gratiilor

Sursa: https://www.veridica.ro/stiri/detinutul-politic-belarus-ales-puskin-a-murit-in-spatele-gratiilor

Senatorii polonezi participă la o demonstrație de susținere a opoziției din Belarus, împotriva brutalității poliției și a rezultatelor alegerilor prezidențiale din Belarus la clădirea parlamentului polonez din Varșovia, Polonia, 25 martie 2021.
© EPA-EFE/RADEK PIETRUSZKA POLAND OUT   |   Senatorii polonezi participă la o demonstrație de susținere a opoziției din Belarus, împotriva brutalității poliției și a rezultatelor alegerilor prezidențiale din Belarus la clădirea parlamentului polonez din Varșovia, Polonia, 25 martie 2021.

Deținutul politic belarus Ales Pușkin a murit în spatele gratiilor, la vârsta de 57 de ani – a anunțat soția sa, Ianina, citată de agenţiile internaţionale de presă. Potrivit acesteia, bărbatul ar fi decedat „la terapie intensivă, în circumstanțe neclare”. Pușkin, un artist celebru în ţara lui, a fost condamnat în martie 2022 la cinci ani de închisoare, pentru profanarea simbolurilor statului și incitare la ură, acuzații folosite frecvent de autorități ca să anihileze dizidenții. Potrivit organizaţiei non-guvernamentale Viasna, regimul autoritar al preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, la putere din 1994 şi considerat cel mai docil aliat al Rusiei, menţine în detenţie circa 1.500 de prizonieri politici.

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.