close
Actualitate

Directorul ICCMER Radu Preda a fost hirotonit preot

avereabisericii.ro

Radu Preda, președintele al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului, a fost hirotonit ieri preot de către IPS Serafim, episcop al Germaniei. Radu Preda este doctor în teologie, având studii doctorale la Heidelberg, Paris, Roma și Cluj.

Răzvan Bucuroiu, care a filmat pentru TVR, a mărturisit: „Este pentru prima oară în viața mea când am filmat printre lacrimi. A fost un moment sublim, s-a simțit prezența Duhului Sfânt. Și nu mi s-a părut numai mie, mulți dintre cei prezenți lăcrimau… Cât despre Radu, el era topit, bietul. Doamne, ce emoții sfinte! Asta pășire spre altar.”

Radu Preda conduce din martie 2014 ICCMER, fiind reconfirmat în acest an, dar de asemenea este autorul cărților „Jurnal cu Petre Țuțea” sau „Comunismul. O modernitate eșuată”. Este din anul 2012 profesor conferenţiar la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca și membru în redacția revistei „Renașterea” a Arhiepiscopiei Clujului.

(avereabisericii.ro)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.