close
Repere

„Dumnezeu nu e om, este interzis să-i spunem Domn sau El” – schimbare RADICALA într-o țara europeană

Biserica Suediei și-a îndemnat preoții să folosescă un gen neutru atunci când se referă la deitatea supremă și să nu mai folosescă cuvinte precum „Domn” și „El”, în favoarea unui termen mai puțin descriptiv precum „Dumnezeu”.

Decizia luată de cei 251 de membri ai consiliului decizional este doar una dintre cele luate de Biserica evanghelică luterană în regulamentul privind limbajul, liturghia, cântările și alte aspecte ale slujbei. Măsura urmează să intre în vigoare pe 20 mai, relatează The Telegraph, citata de digi24.ro

Biserica are 6,1 milioane de membri, raportată la o populație de 10 milioane, și este condusă de o femeie: arhiepiscopul Antje Jackelen.

Ea a declarat pentru agenția națională TT că despre „un limbaj mai incluziv” s-a discutat și la conferința din 1986.

„Din punct de vedere teologic, știm că Dumnezeu este peste modul nostru de determinare a sexului. Dumnezeu nu e uman”, a spus Antje Jackelen.

Schimbarea, după cum era de așteptat, a fost întâmpinată cu critici.

„Nu e o mișcare atât de inteligentă dacă Biserica Suediei se face cunoscută ca una care nu respectă moștenirea cunoscută a teologiei”, a spus Christer Pahlmblad, profesor asociat la Universitatea Lund.

El a adăugat că decizia „subminează doctrina Trinității și prietenia cu alte biserici creștine”.

Infoalert.ro

Tags : bisericaDumnezeusuedia

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.