close
Actualitate

ELEVI OLIMPICI la Academia Română

academiaromana. ro

Pentru prima dată în istoria Academiei Române, un grup de elevi olimpici au participat la ședința Biroului Prezidiului Academiei Române din ziua de 4 aprilie 2019, când s-au împlinit 153 de ani de la înființarea Academiei Române. Cu această ocazie elevii au fost felicitați de conducerea Academiei Române pentru rezultatele foarte bune pe care le-au obținut la olimpiadele de fizică, psihologie, matematică, logică, chimie, biologie, limba germană, engleză, limba română și filosofie.

Grupul de olimpici a fost format din Radu Daria, Șendroiu Tania, Florea Radu, Cârlan Alexandra, Răducu Radu, Manea Matei, Radovanovici Diana, Dumitrescu Andreea, Pencu Alexandru – elevi la Colegiul Național „Mihai Viteazul“ din București; Ciumara Șerban, Popa Ioan-Victor, Nițulescu Eliza-Mihaela, Jijie Eduard-Justin – elevi la Colegiul Național „Sfântul Sava“ din București; Teodora Stan și Mircea Raul Bodrogean de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București; Goga C. Irina, Spătaru I. Anna Daria, Năstac I. Ancuța Iuliana, Rusu A. Daria Ioana și Moșoiu N. Teodor Daniel – elevi la Colegiul Național „Dr. Ioan Meșotă“ din Brașov.

Elevii au fost însoțiți de acad. Marius Andruh, acad. Nicolae Zamfir, prof. Radu Gologan, președintele Societății de Științe Matematice din România, și de o parte dintre profesorii lor: prof. Polexa Octavian Florin, prof. Tripșa Ovidiu Florin, de la Colegiul Național „Dr. Ioan Meșotă“ din Brașov, Prof. George Cazacu de la Colegiul Național „Sfântul Sava“ din București, prof. Sever Popa, directorul Colegiului Național „Mihai Viteazul“ din București.

(academiaromana. ro)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.