close
PromovateRomânia Mare

Europarlamentar CRITICĂ decizia guvernului Chicu de a cumpăra teste proastă calitate din China: „Nu vă jucați cu viața omului”

După ce Igor Dodon a anunțat anterior că Republica Moldova urmează să procure din China circa 100.000 de teste pentru depistarea noului coronavirus, europarlamentarul Siegfried Mureșan a criticat dur decizia luată de autoritățile de la Chișinău. Mureșanu a îndemnat responsabilii să „nu se joace cu viața cetățeanului”.

Într-o intervenție prin skype la emisiunea „Ora Expertizei” de la Jurnal TV, europarlamentarul Siegfried Mureșan a menționat: „Poziția mea este foarte clară și dură! Nu vă jucați cu testele, fiindcă a vă juca cu testele înseamnă a vă juca cu viața cetățenilor. Am văzut cu toții teste din China care au o rată de succes de doar 30%. Asemenea teste slabe, proaste au fost importate în Spania și în alte țări ale UE. Din 10 persoane infectate, doar trei sunt corect identificate. La șapte din zece persoane li se spune „sunteți sănătoși” și sunt consecințe negative”.

Consecințele sunt extrem de grave, susține europarlamentarul.

„În primul rând, omul nu primește tratament, deoarece se crede că e sănătos și, în al doilea rând, i se spune că e sănătos, omul iese pe stradă și există riscul să îmbolnăvească și alte persoane. Este foarte important ca toate testele achiziționate să fie de foarte bună calitate. Și nu spun că în China n-ar putea fi și teste de bună calitate, dar vă spun că au existat experiențe negative cu teste fără certificate medicale. De aceea vă spun, atenție la teste!”, a conchis Mureșanu.

Sursa: jurnal.md

(timpul.md)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.