close
Cronică

OARE NU SINTEM DESTUL DE PREGATITI?

Daca nu anulam ceea ce vom deveni nu vom mai putea iubi.

Este un adevar dureros, pe care il descoperim cu durere, ca am acceptat fatarnicia negindindu-ne la propria familie, mostenirea, cultura, dreptul la nastere, la identitatea noastra intima! Multi nu vor fi iertati, pentru ca nefericitul adevar nu poate fi ignorat de unii care au imbratisat intunericul. Realitatea acestor umbre este haosul ce eteleaza, plasmuirea goala a unui viitor, transformat invers. Acest invers afecteaza viata acestei omeniri ce simte ca timpul s-a scurtat, datorita distorsionarii traite, multi foarte multi pun aceasta intrebare:

De ce saptaminile si zilele trec mai repede? De ce secundele s-au scurtat? Sint sigur ca foarte multi ati simtit aceasta schimbare. Multi ne plingem ca nu mai avem timp sa facem fata, privesc fetele oamenilor si constat ca sint mai triste si abatute, pline de griji, nemaiavind timp sa citeasca o carte, sa se intilneasca cu prietenii apropiati, nu mai au timp nici sa spuna seara povesti copiilor lor, sintem stresati si facem totul pe fuga acumulind multa depresie si tristete, crezind ca va veni totusi vremea sa le rezolvam si sa supravietuim.

Privim cu uimire ca viata trece repede si batrinetea ne-a ajuns din urma, timpul fuge si el mai repede ne mai gasind timp pentru suflet, vine si moartea mai devreme decit ne-am fi asteptat, dar inainte de plecare, multi si-au pus aceasta intrebare:

Unde am gresit si de ce? ce am cistigat si ce am daruit. Opriti cursa aceasta a nimicului, trebuie sa ne regasim timpul pierdut prin iubire, numai ea poate azvirlii pe usa aceste umbre care doresc dominarea acestei lumi ce daruiesc doar egoismul si lacomia ce sint devastatoare acestei omeniri. Iubirea este echilibrul vietii si nu cred ca oamenii au uitat, ca iubirea este ce-a mai puternica forta, ce da sansa acestei lumi de a nu sfirsii ca un orb. Iubirea este Dumnezeu, ne-a daruit tot nu trebuie decit s-o imbratisam ea ne va da sensul vietii, ea va sparge in miliarde de fragmente matrita confectionata de aceste umbre. De iubire le este teama, stiu ca iubirea va naruii toate visele lor intunecate, pentru ca iubirea va face lumina si atunci, umbrele se vor putea privii pentru prima si ultima data. Cu disperare se vor agata cu ghearele scheletice de tot ce au agonisit prin tradare, cima, lasitate privind cu disperare cum ghearele lor se descompun incet, incet, intru-n praf negricios raminindule doar craniul privind cu disperare in intuneric cautind o iesire.

Numai iubirea poate vindeca aceasta omenire, ea are forta de a sfisia mantaua intunecata care acopera aceasta lume, ea poate dizolva raul. Iubirea va fi pentru cei care o vor primi – si sint sigur ca sintem multi! – numai asa vom avea puterea sa iesim din aceasta turma, fabricata de aceste nulitati, numai iubirea daruieste binele si adevarul, fara ea viata este goala, si darurile acestor umbre vor fi violenta, ce ne va schimba in rau devenind mai putin prietenosi si increzatori, ei ne vor aseza la un loc cu animalele demonstrindu-ne ca ei sint cei mai puternici animalul cel mai viclean.

Cei care au acceptat loja nu vor mai avea puterea sa priveasca si sa inteleaga ochii unui copil inundati de lacrili, pe acestia ii consider deja morti, o rusine a civilizatiei ce a facut pactul cu intunericul. Acestia vor executa ordinele fara mila, fara suflet, impingind omenirea spre haos ce va darui doar saracie si singuratate. Azi ei ne demonstreaza ca frigul este caldura, intunericul este lumina, raul este bunatatea, iar dragostea este naruirea tuturor valorilor, iar realitatea este doar o aparenta mincinoasa, mediocritatea da fericire si echilibru acestei lumi, lumea Ghetto-ului, ei sint adevaratele valori si au dreptul in rindul intii, parazitismul este unirea, ea aste vestejirea lenta a omenirii. Acestea sint darurile de azi, uneltirea impotriva sanatatii, a frumusetii, a credintei, a iubirii, a spiritului si sufletului, al vietii. Aceste schelete vor impune o disciplina cu o identitate obscura greu de identificat. Puterea si conflictul practicind starea de violenta lenta ce le este preferabila inaintea declanseri violentei. Vor sa supuna aceasta lume prin superioritatea violentei organizate care va imbogatii niste nulitati ce se joaca cu teritoriile si culturile inventind o noua istorie, o nua religie, o noua cultura vor multiplica forme grave, periculoase prin divizare, aratind ca aceasta este realitate in care trebuie si vom fi obligati, sa traim. Acestea este perspectiva si darul urit mirositor in care vom fi obligati sa supravietuim.

(Savu Toni Adrian)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.