close
Social

Fost ministru al Educației: Manualul unic ne întoarce într-un regim stalinist, nici măcar într-un regim ceaușist

Fostul ministru al Educatiei, Mircea Dumitru, a criticat dur introducerea manualului unic in scoli, despre care spune ca intoarce Romania intr-un regim stalinist.

„In momentul in care imi spune in anul acesta, in mileniul acesta ca este normal ca in pedagogie sa avem un singur manual unic – un singur autor sau o singura echipa sa produca un singur manual si sa nu mai avem nimic altceva, nici la limba romana, nici la literatura, nici la istorie, nici la matematica – unde vrem sa ne intoarcem? Ne intoarcem, de fapt, intr-un regim stalinist, nici macar intr-un regim ceausist din anii 70 sau 80. Oamenii acestia vor sa arunce Romania intr-o situatie care nu are nici cea mai mica legatura cu ce se intampla acum in Europa sau in alte tari cu regim democrat”, a spus Mircea Dumitru la Adevarul Live, potrivit ziare.com

Acesta a mai spus ca Mihai Tudose si Liviu Dragnea au mintit cand au spus ca manualele de sport au fost o cerinta a guvernului tehnocrat condus de Dacian Ciolos.

„Inventeaza lucruri, scot din context, le prezinta trunchiat si fac aluzii fara absolut nicio baza reala. Mint pur si simplu. Nu eu, Mircea Dumitru, nu Guvernul tehnocrat i-a obligat sa faca aceste manuale (de sport – n.red.). Aceasta este una dintre aberatii”, a punctat Dumitru.

A.M.

Tags : invatamantmanualeministerul educatiei

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.