close
Actualitate

Ministrul Educaţiei, discurs cu greşeli în Parlament

Noi gafe ale Ministrului Educației, Valentin Popa, în fata plenului camerei Deputaţilor, unde opoziţia a depus o moţiune simplă la adresa sa.

Șeful de la Învăţământ, a cărui exprimare ar trebui să fie impecabilă, a uitat de mai multe ori de prepoziții, de acorduri și a făcut și un pleonasm. Opoziția i-a înmânat niște ochelari de somn.

În timp ce liberalii i-au adus critici dure pentru situaţia dificilă în care se afla învăţământul românesc, şeful de la Educaţie a ţinut să repete, chiar chiar dacă asta l-a costat o greşeală de exprimare, că școala românescă o duce bine.

„Reafirm încă o dată…”, a spus ministrul Popa, care a vorbit apoi despre „primul lucru care am remarcat”.

„Inclusiv o nouă lege a educaţiei, dar şi «celelante» probleme care sunt legate de numărul de ore pe săptămână ale elevilor, de numărul de discipline, creşterea numărului de discipline”, a afirmat Valentin Popa.

Ministrul Educației a fost pus la încercare de opoziție, întrucât aceștia l-au rugat pe Popa să precizeze care este forma corectă: „cealaltă” şi „cealantă”. Ex-rectorul Universității sucevene a refuzat însă să răspundă.

„Vă rog să mă credeţi că am dat în viaţa mea foarte multe examene şi nu voi da în continuare examen”, a spus acesta.

Opoziţia acuza guvernul ca nu finanţează suficient învăţământul. Liberalii i-au cerut demisia ministrului Valentin Popa.

Tags : ministerul educatieivalentin popa

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.