close
CronicăPromovate

Frică, scălâmbăieli și prefăcătorie, îmbrățișări

Mardale - blog.itmorar.ro

Lovită de o sete de zici că am umblat ca Moise prin deșert, intru la o alimentara, iau o apă ( Punguță doriți? Nuuu! ) și constat că am tras iar lozul câștigător și am dat peste seria de flacoane cu dopul sudat.

Mi-am zdrelit degetele, am făcut entorsă la incheietură, dopul nu a cedat. Mă uit în jur, pe trotuar, să cer ajutor. Ochesc un cuplu, păreau oameni normali. Fac un pas și spun: Vă rog, mă puteți ajuta să…El își pune mâinile în cap și tipă speriat: Nu, nu vă apropiați. Nu aveți mască! Eu rămân mască și mă uit după ei. Vine o fată cu un câine uriaș și mă întreabă: Vă pot ajuta eu? În doi timp și o mișcare bruscă a dovedit dopul. Îi mulțumesc și ea îmi spune: Foarte urât s-a comportat bărbatul acela. Dacă v-ar fi fost rău?

*Vin la Antipa și stau pe o bancă. În fața mea, doi tineri. Nu adolescenți, oameni în toată firea. Vorbeau în engleză, deși se vedea clar că sunt români. Un joc erotic cu tot felul de dulcegării și copilării. Dar forțat. Se străduiau mai mult să pară deștepți decât să cucerească. Mă duc spre ei și spun: Vă rog…Mă privesc mirați: Sorry…La scurt timp, ei îi sună telefonul și începe să vorbească românește. Când închide, el întreabă: Cine era? Apoi se uită amândoi la mine. Zâmbeam ironic. S-au ridicat și au plecat în viteză.

*O familie, părinții și doi băieți, iese de la muzeu. Unul dintre copii se plângea că îi este sete. Până nu au făcut zece selfie nu s-au lăsat. Copilul însetat nici nu zâmbea, doar se plângea că nu mai poate de sete. Mă-sa îl trăgea de obraji.

*Cununie în Maramureș. La starea civilă. Toți în straie populare, toți fără mască și le stătea bine. Și s-au și îmbrățișat. Adică, au fost oameni normali.

(Cora Muntean)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.