close
EditorialPromovate

Generația „Z”elfie

Nici la posta nu poți să mai mergi in mod tradițional,cu un colet,că ești întrebat imediat, dacă ți ai completat AWB in format electronic.
Daca răspunsul este negativ,riști să fi tratat de o cucoană botoasă,care sta cu gândul la ce unghii i s ar potrivi mai bine,la acest final de 2021.
Eu: ” Bună ziua, as dori sa trimit un colet in Spania”
Cucoana: „Ați complet AWB ul electronic?”
Eu:” Am mers pe clasic,am lipit atent,o hârtie cu toate datele necesare expedierii”
C:” Mai e ceva pe lângă asta, AWB ul, pe care îl puteți completa înainte să veniți la posta,prin aplicația MyAwb”
Eu: „Interesant. Mulțumesc!

După acest moment incomod,in care m am simțit că o bătrână care nu poate folosi un telefon inteligent, a urmat o serie normală de întrebări,pentru a se asigura că datele deja scrise pe hârtia lipita de mine pe colet,sunt corecte. Suma plătită pentru acest serviciu complet,a fost bineînțeles una mare,cu care deja ne am obisnuit in ultimul timp, ca taxa pentru orice serviciu pentru care optezi in Romania, din orice domeniu. Pe principiul,totul e scump și nimic nu merita.
Sa ne înțelegem! Eu chiar sunt omul care scoate banul ușor,oricât de puțini aș avea. Am muncit de mica,și știu că în suma plătită de mine pentru produs sau serviciu,intra milioane de taxe uneori invizibile,pe lângă profitul afacerii de care mă folosesc,sa zicem. Nu sunt absurdă,nu comentez. Ceea ce caut atunci când scot un ban,mai ales când e vorba de un serviciu,făcut de cineva plătit pentru asta,este atenție,corectitudine și dedicație. Ești acolo să îmi completezi datele coletului indiferent de priceperea mea sau dorința mea de a realiza un serviciu in prealabil pentru a ți ușura ție munca de funcționar. Practic,am citit pe fata și pe mâinile ei ,sila cu care își făcea serviciul. Oameni buni, a scris o adresă și două numere de telefon…dar era ciufuta pentru că,deșteapta de mine,a îndrăznit să vină la ea fără AWB in format electronic.
Ceea ce m a preocupat cel mai tare,a fost că la final i am spus: ” Va mulțumesc,ați fost foarte amabila” ,in sensul că eram recunoscătoare că m a primit totuși,fara AWB electronic…după ce am ieșit din Oficiul Poștal,mi am dat seama cat de dobitoaca am fost.
Nu rezonez deloc cu conceptul „Self Service”, mai cu seamă, tot ceea ce pot face eu in locul altei persoane care este deja plătită pentru acel serviciu,iar eu,daca facilitez acțiunea,nu am niciun beneficiu.
(Am scris un articol acum doi ani unde am dezvoltat subiectul . Se numește „Megadomni și megadoamne”)
Aș avea ceva de adăugat,totuși pe aceasta temă. Știți când cred că omenirea a trecut printr o reală criză și schimbare totala a valorilor ce încă mai erau în noi,ca specie? Momentul in care „Selfie ul ” a devenit o unealta puternic folosita de toate generațiile prezente. Egocentrismul și a făcut loc,împingând in abis,orice urma de umanitate. Acolo ne am pierdut,fraților. Eu prima ! Abia acum, scriind rândurile acestea,îmi dau seama in ce plasă am căzut. Nici nu mi mai amintesc cum se făceau pozele acum câțiva ani…Te băgai in seama cu un oarecare,și îi cereai să ți facă o poză? Schimbai doua vorbe între timp? Era mai complicat decât să apeși de 100 de ori pe nenorocitul asta de buton până nimerești unghiul perfect? Oh,da…ce vremuri!
Iată cum ,tot ceea ce scriu mă transformă. Toate textele mele,sunt gânduri ce dau năvală în notițele de pe telefon ,la 1 noapteam Singurul moment în care pot sa fiu eu,cu gândurile mele,100%,fără întrerupere. Pentru cei ce credeau că îmi scriu textele,atent,într un jurnal…va rog sa mă iertați că v am dezamăgit.
Până la următorul meu text,propun următoarele ..
1. Cere cuiva străin să ți facă o poză.
2. Nu merge la casele de Self Pay, la supermarket.( Scanare personala)
3.Deschide Notițele din telefon la 1 noaptea,și vezi ce ți iese…
Cu bine!

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.