close
Creștinătate

Grigore Leșe despre Regina Ana: „Regina Ana ne-a învăţat să iubim libertatea. A avut o inimă bună.”

Text Grigore Leşe Regina Ana.jpg

„Familia Regală a umplut de viaţă copilăria părinţilor mei, a fost cât o biserică. Cu toate opreliştile, Regina Ana a fost pentru români o mamă blândă, iubitoare, care ne-a dăruit încredere şi speranţă.

Strănepoată de regi, nepoată din soră de împărăteasă, Regina Ana ne-a cuprins în cercurile ocrotitoare de lumi monarhice. Prin ea, am simţit înţelepciunea lui Dumnezeu, am trăit într-o comuniune prin iubire. Regina Ana ne-a învăţat să iubim libertatea. A avut o inimă bună.

Viaţa ei s-a îngemănat cu viaţa noastră.

Laudă ţie Regină şi aleasă recunoştinţă!”

Grigore Leşe

Regele Mihai şi Regina Ana cu tatăl lui Grigore Leşe.jpg

Tatăl lui Grigore Leşe, în timpul vizitei Regelui Mihai şi a Reginei Ana în Maramureş.

Regina Ana povesteşte: „În Maramureş am mers de două ori la «Cimitirul Vesel» – ce minune! Când l-am văzut pentru prima oară am putut admira fiecare detaliu în parte, am citit tot ce era scris pe monumente, dar când am venit cu Regele a fost ăsa de multă lume, încât oamenii călcau pe morminte. Le-am spus: «Vă rog, opriţi-vă, un pic de respect pentru morţii voştri.» Eram împreuna cu arhiepiscopul Pimen, care ne-a arătat toate bisericile de lemn, mici sau mari. O frumuseţe” (Un război, un exil, o viaţă, povestite de Majestatea Sa Regina Ana a României, scrise Alteţa Sa Regală Principele Radu al României, Bucureşti, Editura Humanitas, 2000, ed. 2008, pp. 162-163)

Tags : casa regalafamilia regalaregina ana

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.