close
PromovateTradiții

Imagini fabuloase din Romania bunicilor nostri. Cum arata tara noastra in 1931

9am.ro

In 1933, aparea la Leipzig, sub semnatura fotografului Kurt Hielscher, albumul fotografic Romania, un album fascinant care avea sa surprinda atmosfera anilor interbelici asa cum putine albume asemanatoare au facut-o.

Hielscher spunea ca in anul 1931 a fost invitat de catre Guvernul roman sa calatoreasca in Romania si sa realizeze un album fotografic, asa cum facuse pentru Germania, Spania, Italia si Tarile Nordice. Elementul surprinzator a fost cand un scriitor cunoscut l-a intrebat de ce isi pierde timpul cu o astfel de lucrare si, mai ales, ce o sa gaseasca deosebit in Romania.

Probabil acelasi lucru si-l spun multi care nu cunosc aceasta tara nici in prezent, iar asta scoate in evidenta faptul ca despre minunatiile din Romania se stie prea putine. Pe langa toate partile negative de aici, intalnesti oameni cu un suflet mare, locuri care sunt invaluite in povesti, traditii si obiceiuri nemaiintalnite in alte parti.

Vezi galeria

(9am.ro)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.