close
Social

Impărăţia Cerurilor se ia prin străduinţă şi cei ce se silesc pun mâna pe ea. Matei 11:12

Dragii mei,

Dupa cum stiti la sfarsitul saptamanii trecute Braul Maicii Domnului a poposit in Romania. Am stat ceva timp la coada deci am avut timp sa ma gandesc la tot felul de lucruri. Am invatat de la duhovnicii pe care i-am avut ca tot timpul sa ma intreb:
– Ce vrea sa spuna Domnul cu asta?
– Cum sa fac mai bine voia Domnului in timp ce desfasor o actiune sau alta?
– De unde e gandul asta sau celalalt? si altele asemenea.

Mi-a venit in minte si intebarea: Ce i-a adus pe oameni sa stea la coada asta? De ce au jertfit ore intregi din viata lor pentru cateva secunde de contact cu Braul Maicii Domnului?

Mi-a venit in minte versetul de mai sus.

Intr-adevar trebuie multa silinta ca sa ajungem acolo unde Hristos s-a inaltat. Chiar un pic de eroism. Caci ce insemna eroismul, decat capacitatea de a face fapte mari?

Poate multora nu li se pare ca a te ruga sau a lupta cu patimile nu este o fapta mare. Celor ce cred asta le spun ca se inseala amarnic.

Rugaciunea adevarata si cugetarea permanenta la Domnul sunt fapte mari, chiar foarte mari. De ce? Pentru ca reusesc numai in impreuna lucrare cu Hristos.

Deci, fratilor, incercam sa nu me mai pierdem vremea cu invataturi si lucruri lumesti. Vad ca toata lumea citeste carti ca sa invete sa devina ALTCNEVA. Toata lumea vrea sa para ALTCINEVA. Pe toti ii vezi ca posteaza tot felul de lucruri ca sa arate lumii ce viata de basm au ei. Ce „magie” este in actiunile lor. Unii fac eforturi financiare uriase ca sa devina niste „oameni fericiti”.

OPRITI-VA DIN INSELAREA ASTA!!

Suntem toti niste muritori care nu stim cat vom trai, cat vor trai copii nostri, parintii nostri, semenii nostri. NIMENI SI NIMIC DIN LUME nu stie. Sa fim gata oricand.

„Cine dintre voi, îngrijindu-se poate să adauge staturii sale un cot?” (Mat.6:27) zice Hristos.

Sa nu mai incercam sa devenim altceva decat ce suntem. Suntem chipul si asemanarea lui Dumnezeu. In directia asta trebuie sa depunem toate eforturile. EROIC, lepadandu-ne de gandirea si faptele acestei lumi. Putem incepe cu statul la o coada cum e cea din poza. Este un timp care nu e inchinat lumii, noua, sau invataturii lumesti.

Hristos cel inaltat cu trupul la cer sa ne ajute sa dobandim silinta cu care sa luam Imparatia Cerurilor!

(Cătălin Rusu)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.