close
Creștinătate

PRACTICA VIETII MONAHALE – Pr. ARSENIE BOCA

Dragii mei,

Va recomand o carte deosebita! Nu va luati dupa titlu in sensul ca aceasta carte este un manual de practica ortodoxa pentru toata lumea.

Cartea, ca de altfel toate scrierile Părintelui Arsenie, nu este asimilabilă la nivel de teorie. Ea nu poate fi nici teoretizată, nici memorată. Cuvintele ei se desfac, sensurile ei se arată doar atunci când dobândesc un chip concret în viețuirea zilnică. Osteneala Părintelui Arsenie, cuprinsă în această carte, se adreseaza atât monahilor cât și mirenilor, ca un îndreptar spre mântuire.

Suntem niste fericiti pentru ca in aceasta perioada Dumnezeu vorbeste cu glas puternic tuturor prin sfintii sai si scrierile lor. Ce n-ar fi dat multi in perioada comunista sa poata sta de vorba cu Pr. Arsenie? De la ce distante veneau unii ca sa ceara indrumare.

Acum avem TOTUL la nas. Numai sa vrem.

Mi-e tare frica de ce raspuns voi da pentru ca am avut TOATA INVATATURA ORTODOXA la indemana. Nu voi putea zice ca n-am stiut.

Pentru rugaciunile Pr Arsenie sa ne folosesca aceasta carte!

https://www.librariasophia.ro/carti-Practica-vie%C8%9Bii-monahale-Arsenie-Boca-parinte-so-18621.html

(Cătălin Rusu)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.