close
CreștinătatePromovateSocial

În prezent nimeni nu este bolnav de Covid în Sfântul Munte Athos

 

Starețul Schitului românesc Prodromul din Sfântul Munte replică știrii Digi 24 pe care a numit-o o ”manipulare grosoloană”, anunțând că niciunul dintre călugării din Sfântul Munte nu este în prezent bolnav de Covid!

”Ca drept răspuns față de materialul apărut în data de 15 septembrie 2021, la televiziunea Digi Tv, intitulat „Focar de COVID pe Muntele Athos. Peste 1.000 de călugari, adică mai mult de jumătate din câți locuiesc în cele 20 de mănăstiri de acolo, s-au infectat cu coronavirus, iar 8 dintre ei au murit” facem următoarele precizări:

Am aflat cu îngrijorare că în presa din România circula informația despre îmbolnăvirea în mastă a călugărilor nevaccinați de pe Sfântul Munte, iar ca urmare pelerinii din țară si nu numai ne contactează îngrijorați iar unii își anulează pelerinajele către Sfântul Munte din acest motiv. Ținem să-i liniștim și le mulțumim pentru grija pe care ne-o poartă, însă această știre este una falsă, transmisă de posturile de televiziune anticreștine dar și de presa de larg consum. Știrea a fost preluată de pe un site vaccinist din Grecia, citat de un altul de limbă engleză. Toți monahii români cu care ne-am consultat dar si cei de alte naționalități, au afirmat că NIMENI nu este bolnav de Covid 19, nimeni nu se află intemat la terapie intensivă si nimeni nu a decedat. În același timp se vorbește despre un număr de 1000 de monahi infectați (…) dar asta ar însemna 50% din părinți, ceea ce ar fi necredibil. Vrem doar ca opinia publică să fie informată corect iar presa și televiziunile să transmită mesajele nealterate, iar nu prin intermediul panicii si al fricii, afectând emoțional spectrul larg de auditori. Acest lucru nu este de la Dumnezeu.

In concluzie acestea sunt manipulări grosolane care urmaresc dezbinarea și ura în poporul Lui Dumnezeu, nefiind bazate pe Adevăr, care este Hristos, ci pe minciună și discriminare.

Bunul Dumnezeu să ne ajute tuturor!”, se arată în comunicatul semnat de Starețul Arhimandrit Atanasie Prodromitul

În urmă cu o zi, postul de televiziune Digi24 anunța că peste 1.000 de călugări, adică mai mult de jumătate din câți locuiesc în cele 20 de mănăstiri de pe Muntele Athos, s-au infectat cu coronavirus, iar 8 dintre ei au murit, zeci de călugări sunt la terapie intensivă, în condițiile în care doar 20% dintre călugări ar făcut vaccinul anti-COVID, imaginile filmate în ultimele zile aratând că nu se respectă portul măștii și nici distanțarea socială.

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.