close
ActualitateRomânia Mare

În Republica Moldova mai sunt în viaţă 12 veterani ai Armatei Române. Cel mai vârstnic a împlinit 103 ani

În Republica Moldova mai sunt în viaţă 12 veterani ai Armatei Române. În anul 2022, decretat ca ”Anul recunoştinţei faţă de veteranii războiului din Transnistria (1992)”, vor fi comemoraţi participanţii la toate războaiele şi conflictele militare, a declarat, într-un interviu pentru Radio Chişinău,  ministrul apărării moldovean Anatolie Nosatîi.

Majoritatea veteranilor Armatei Române au ajuns la o vârstă venerabilă.

„Chiar recent colegii mei l-au felicitat pe veteranul Constantin Cojocari, care a împlinit frumoasa vârstă de 103 ani. Ne interesăm de ei şi ne străduim să-i ajutăm în măsura posibilităţilor”, a spus ministrul.

Parlamentul de la Chişinău a votat în decembrie un proiect de hotărâre pentru a-i omagia pe veteranii de război care au luptat pentru apărarea integrităţii şi independenţei Republicii Moldova.

 

Sursa Glasul Cetății

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.